Eks-mann siktet for mordbrann

Kvinne (37) og ni år gammel sønn omkom i Florø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eks-samboeren til den 37 år gamle kvinnen som omkom i husbrannen i Florø i natt er i dag blitt avhørt av politiet.

På en pressekonferanse klokken 17.30 i dag opplyser politiet i Florø at en mann er siktet for mordbrann, melder NRK.

Mannen har ikke erkjent straffskyld i saken, melder TV2.

- Vi bygger siktelsen på en totalvurdering i saken, opplyser politiadvokat Magnar Austrem.

Politiet vil ikke komme med mer konkrete opplysninger fra avhørene som er gjennomført i dag. De opplyser at det nå foregår bred taktisk etterforskning i saken, og at Kripos vil bistå både den tekniske og taktiske etterforskningen.  

Var truet
De to omkomne er nå bekreftet å være Irene Johansen (37) og hennes ni år gamle sønn, Markus Johansen, opplyser NTB.

Ifølge Firdaposten hadde kvinnen bedt om voldsalarm i forbindelse med truslene fra eks-samboeren.. 

Politiet bekrefter at eks-mannen fikk besøksforbud dagen før brannen, fordi han hadde fremsatt drapstrusler mot kvinnen så sent som i oktober. Mannen var i går innkalt til avhør, men møtte ikke opp.

Etterforskningen så langt har vist at det var tre personer i huset da brannen ble oppdaget like etter firetiden i natt. De tre var kvinnen, hennes ni år gamle sønn og 16 år gamle datter.

Datteren kom seg ut av det brennende huset og ble innlagt på sykehus med mindre brannskader.

MOR OG SØNN En 37 år gammel kvinne og hennes ni år gamle sønn mistet livet i denne boligbrannen i Florø i natt. FOTO: Egil Aadal, Scanpix
MOR OG SØNN En 37 år gammel kvinne og hennes ni år gamle sønn mistet livet i denne boligbrannen i Florø i natt. FOTO: Egil Aadal, Scanpix Vis mer

Besøksforbud

NRK Sogn og Fjordane melder at dødsbrannen har skapt en rykteflom i Florø fordi eks-mannen seinest i går, mindre enn et døgn før brannen, ble ilagt besøksforbud hos kvinnen.

Det har vært flere konflikter om samlivsbruddet, og eks-mannen har vært i politiavhør tidligere.

Flere familier i nabolaget ble evakuert under brannen og samlet på Krokane skule, som ligger like ved branntomta. I dag har skolen samlet fagfolk for å hjelpe elever med opplevelser etter brannen.

Politiet sier de skal avhøre flere i saken, både nær familie og vitner til brannen.

Poltiet holdt en pressekonferanse kl 17.30 fredag, og opplyser at de ser på saken som svært alvorlig. Kripos starter arbeidet på branntomten i kveld.