Eks-mannen skamferte ansiktet hennes med syre

Nå er 36-åringen fra Bangladesh blitt presset til å gifte seg med ham igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 36 år gamle Nurbanu skilte seg fra ektemannen etter at hun tok ham på fersken med en annen dame.

Åtte dager seinere sto hun og laget mat i hjemmet sitt i Satkhira, sørøst i Bangladesh, da eks-mannen kom kjørende på motorsykkel og kastet syre i ansiktet hennes.

Etter syreangrepet mistet hun synet, og ansiktet hennes ble skamfert. Eks-mannen ble tatt ti måneder seinere og dømt til fengsel i ett år, ifølge Huffington Post.

- Presset av svigermor Nå må 36-åringen dele hus med eks-mannen igjen, etter at hennes svigermor tvang henne til å signere et rettsdokument for å få ham løslatt.

- Mora hans betalte kausjonen. Hun fikk meg til å signere et rettsdokument for å få ham løslatt. Hun brukte sønnene mine for å få meg til å gifte meg med ham igjen, sier Nurbanu, ifølge den britiske avisa Daily Mail.

Ifølge den britiske avisa klarer ikke 36-åringen lenger å lage mat til seg selv etter angrepet fra mannen, som hun hadde vært gift med i 18 år.

- Du skulle tro at en ektemann vil ta vare på sin blinde kone, men det har ikke skjedd, sier kvinnen, som hevder mannen fortsatt slår og truer henne.

Mange tilfeller Nurbanu er bare én av mange kvinner som er blitt ofre for syreangrep i Bangladesh de siste åra. Årsaken bak er som regel økonomiske disputter, ekteskapelige krangler eller avslag på frieri.

I et blogginnlegg på Huffington Post, skriver Monira Rahman, som leder en organisasjon for syreangrepsofre, at antall slike angrep har sunket de siste åra takket være innsats fra myndighetene og frivillige organisasjoner.

I fjor var det til sammen 111 syreangrep i Bangladesh, sammenlignet med 500 i 2002.

Sosial isolering Ifølge Rahman, som har jobbet med ofre for syreangrep i 14 år, betrakter gjerningsmennene ofte sine ofre som gjenstander, og mener de har rett til å skamfere dem.

Hun mener fortsatt det er mye arbeid som gjenstår.

- Den eneste måten vi kan oppnå nulltoleranse for vold mot kvinner, er ved å sikre likhet mellom kjønnene, skriver hun i bloggen.

Ifølge organisasjonen hun leder, er det svært vanskelig for overlevende etter syreangrep å skaffe seg jobb. I tillegg til de synlige skadene, sliter mange av ofrene med psykiske traumer og sosial isolering.

HARDT SKADD: Nurbanu mistet synet etter angrepet, og ansiktet hennes ble sterkt skamfert. Foto: Green TV
HARDT SKADD: Nurbanu mistet synet etter angrepet, og ansiktet hennes ble sterkt skamfert. Foto: Green TV Vis mer