Eks-mannen tatt for knivdrap

Den tidligere mannen til den 27 år gamle kvinnen ble pågrepet etter lengre tids forhandlinger på mobiltelefon. - Han virket overrasket, sier lensmann Torodd Aase i Seljord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle kvinnen ble knivstukket i i Kristiansand sentrum litt før klokka åtte i dag tidlig. Hun ble bragt til sykehus og døde senere av skadene.

Politiet jaktet på kvinnens ektemann, og fikk relativt tidlig kontakt med ham på mobiltelefon. I flere timer satt han med åpen linje til Krisitansandspolitiet.

Det ga politiet en mulighet til å overtale ham til å overgi seg, i tillegg til at de kunne følge mannens bevegelser.

- Vi fikk kontakt med 42-åringen på mobiltelefon i formiddag og hadde flere samtaler utover dagen. Hensikten var å få mannen til å overgi seg, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Fædrelandsvenenns nettavis.

Mannen sa tidlig at han ville overgi seg, men at han skulle bestemme hvordan. Men på grunn av mobilkontakten klarte politiet å spore ham, og 42-åringen ble stoppet av to politimenn ved en veikro i Seljord i Telemark.

- Mannen virket litt overrasket. Men pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier lensmann Torodd Aase i Seljord til Fædrelandsvennens nettavis.

Besøksforbud

Mannen, som opprinnelig kommer fra Tyrkia, har jobbet i et rengjøringsbyrå i Kristiansand. I fjor sommer flyttet han på hybelhus etter at ekteskapet tok slutt.

Den drepte kvinnen har tidligere anmeldt ektemannen for mishandling og vold. I fjor fikk mannen besøksforbud i seks måneder. Dette overholdt han, og besøksforbudet ble ikke forlenget. Men nylig anmeldte den 27 år gamle kvinnen eksmannen sin nok en gang.

Politiet skal ha prøvd å få kontakt med mannen for å innkalle ham til avhør, men uten å lykkes. I dag morges kom han kjørende da eks-kona hadde levert deres felles barn i barnehagen. Deretter skal han ha drept henne.

En hyggelig leieboer

- Han virket veldig ordentlig, veldig rolig. Han oppførte seg eksemplarisk, jeg har ikke noe galt å si om ham, sier en tidligere hybelutleier til Dagbladet.no.

Den ettersøkte 42-åringen hadde av og til besøk av sin tidligere kone og deres felles barn.

- De var kjekke folk, begge to, sier utleieren.

DREPT PÅ VEI FRA BARNEHAGEN: På hjørnet av Gyldenløves gate og Elvegata i Kristiansand sentrum ble den 27-år gamle kvinnen drept i dag morges.