Eks-minister og kona mistenkes for voldtekt

LONDON (Dagbladet): Eksminister fra det konservative partiet Neil Hamilton og hans kone Christine har sittet fem timer i politiavhør. Begge mistenkt for å ha vært med på gruppevoldtekt av en ung kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Disse anklagene er fabrikkert, det hele er iscenesatt for å skade oss, sa Neil og Christine Hamilton etter å ha sittet i intense politiavhør.

Paret skal ha truffet kvinnen som har anmeldt d em via Internett, og voldtektene skal ha funnet sted i Øst-London i mai dette året.

En foreløpig ukjent tredjeperson skal også være innblandet. Det er ikke første gang herr og fru Hamilton skaper store overskrifter i britiske aviser. De traff hverandre i det konservative partiets noble festkretser. Begge har hele tida stått med blankpolerte sko godt plassert langt til høyre i toryenes landskap.

Ifølge britiske aviser var det ektemannen Neil som skulle gjøre politisk karriere - med Christine som støttespiller og pådriver i de møblerte bakrommene.

Christine har da heller aldri sviktet sin mann. Da Neil Hamilton ble anklaget av BBC for å ha utført en nazihilsen på ei kneipe i Berlin, forsvarte hun ham.

Måtte gå av

Da Neil måtte gå av som minister i John Majors konservative regjering i 1997 anklaget for pengegrådighet, sto Christine trofast ved hans side. Det samme gjorde hun i fjor - og i vinter. Neil Hamilton gikk til rettssak for å hvitvaske seg for korrupsjonsbeskyldninger rettet mot ham av den mektige Harrods-eieren Mohamed Al Fayed. Fayed beskyldte Hamilton i sin tid for å ha tatt imot en brun konvolutt inneholdende mange og store pundsedler.

Innrømmet

Hamilton prøvde først å avfeie det hele og gikk rettens vei. Her tapte han, og seinere innrømmet han en viss grådighet. Blant annet at han og kona hadde bodd på det eksklusive Ritz i Paris, der hummer og champagne ble betalt av Fayed. Hamilton nektet derimot for å ha mottatt et større pengebeløp, men tapte både rettssaken og anken.

Paret ble tidligere i år slått konkurs, og deres fasjonable villa er nå lagt ut for salg.

Til politiavhøret kom herr og fru Hamilton rett fra en begravelse. Med på slep hang et tv-team fra BBC. Kanalen holder på å lage et dokumentarprogram om ekteparet.

<B>IKKE TILTALT:</B> Neil Hamilton og kona Christine ble avhørt etter beskyldninger om at de har deltatt på en gruppevoldtekt. Paret ble ikke tiltalt.