Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-narkoman slapp promillesoning

41-åringen kjørte med 2,08 i promille, og krasjet nesten med en annen bil. Siden han var narkoman for ti år siden, slipper han fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fyllekjøreren skjente langs riksveien med 2.08 i promille ved Ose i Bygland en sen nattetime 18. juli i fjor. En av bilene han møtte, klarte bare så vidt å unngå frontkollisjon ved å svinge unna og passere ham på hans høyre side. Kristiansand forhørsrett mente fyllekjøringen var så grov at den dømte ham til fengsel i 21 dager og en bot på 12 000 kroner, skriver Agderposten.

Mannen ville ikke i fengsel. Han var redd miljøet skulle påvirke ham til å begynne med stoff igjen. Dette til tross for at han har vært stoffri i hele ti år med unntak av to sprekker fra tidlig på nittitallet. Han anket straffutmålingen til lagmannsretten, hvor han vant frem.

Statsadvokat Edward Dahl protesterte heftig mot å la mannen slippe å sone. I dommen fra Agder Lagmannsrett heter det at Dahl mente «at det forhold at han har vært stoffri i 7 til 10 år, kan ikke gi ham amnesti for alltid», skriver Agderposten.

Dahl ble ikke hørt. Lagmannsretten trodde under tvil at 21 dagers fengsel kunne føre ham tilbake til misbruket og endret dommen til ubetinget med en prøvetid på to år.

Mannen har klart å komme seg ut av hardt narkotikamisbruk ved egen hjelp. Han kuttet narkotikaen i 1990, og hadde frem til 1993 to sprekker. De siste seks, sju årene før fyllekjøringen i 1999 har han vært helt stoffri.

Han flyttet for å komme bort fra narkomiljøet, og driver i dag et lite småbruk. Lagmannsretten tror ham på at han bevisst holder seg unna narkomiljøet, skriver Agderposten.

Statsadvokat Dahl har vurdert å anke saken til Høyesterett, men bestemte seg for å la dommen stå.

(Dagbladet.no)