Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-Outlaws sjef overga seg til amerikansk politi - de sendte han til Mexico

- Jeg ble litt overrasket, sier Thore Henki Holm Hansen til Dagbladet i kveld.

SENDT TILBAKE TIL MEXICO: Tidligere sjef for MC-klubben Outlaws, Thore Henki Holm Hansen, ble sendt tilbake til Mexico i dag. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
SENDT TILBAKE TIL MEXICO: Tidligere sjef for MC-klubben Outlaws, Thore Henki Holm Hansen, ble sendt tilbake til Mexico i dag. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet omtalte i forrige uke den tidligere lederen av MC-klubben Outlaws, Thore Henki Holm Hansen, og hans forsøk på å renvaske seg etter å ha sonet en sju år lang narkotikadom i USA.

Planen var å reise til USA fra Mexico mandag morgen og melde seg for U.S. Marshals. I stedet ble Holm Hansen sittende 24 timer hos  grensepatruljen og deretter sendt tilbake igjen til Mexico.

-De nektet å ta meg i mot. De har ingen arrestordre på meg, sier han til Dagbladet på telefonen fra Playa del Carmen.

- Jeg ble litt overrasket. Jeg trodde de skulle arrestere meg og sette meg i varetekt, fortsetter han.

Følte raseri hver dag Etter narkotikadommen i 1981 rømte han til Norge. 16 år senere ble han arrestert i Belgia og utlevert til USA. Her ble han dømt til 15 års fengsel og sonet syv av dem.

- Jeg føler raseri hver dag, og forsøker desperat å få reisekassen i boks slik at jeg kan dra tilbake dit og reinvaske meg. Døtrene mine der borte har gått med krum hals i alle år etter at faren deres ble dømt, men det blir det forhåpentligvis en ordnings på nå, sa han til Dagbladet allerede i 2007.

Hansen har tre voksne barn i USA som han i dag ikke kan besøke.

Ble lurt Ifølge Hansen var dommen som stammer fra 1981 et forsøk fra CIA på å skjule sin egen lyssky virksomhet.

Han hevder at han var under et betalt oppdrag fra CIA for å styrte diktatoren på Haiti, men at noe gikk galt og at han i stedet ble utsatt for et komplott.

For å tåkelegge operasjonen hevder han at han ble lurt til å kjøpe 37 gram kokain som skulle gis videre til andre.

Hansen mener CIA måtte få ham dømt uten at han kunne vitne og sier de sa han var i fare og ba ham rømme landet. Han mener selv at han ble feilaktig dømt bare på grunn av manglende oppmøte. Det er dette han nå vil ha omgjort.

Gir seg ikke Til tross for dagens utsendelse gir han seg ikke.

-Dette gir meg kun et valg. Jeg må lure meg inn i landet igjen, da må de arrestere meg. Vi er langt fra ferdig i denne saken.

Han vil igjen forsøke å ta seg inn i USA i nærmeste framtid. Framgangsmåte eller tidspunkt ønsker han ikke å si noe om.