FLYPLASSEN: Mark Scheibert, som reiste sammen med Holm Hansen sier at han tok dette bildet da de ble møtt av politiet like etter de gikk av flyet i Miami. Foto: Privat
FLYPLASSEN: Mark Scheibert, som reiste sammen med Holm Hansen sier at han tok dette bildet da de ble møtt av politiet like etter de gikk av flyet i Miami. Foto: PrivatVis mer

Eks-Outlaws-sjef ville bli fengslet i USA, her får han ønsket innfridd

Thore Henki Holm Hansen håper å få tatt opp igjen en gammel sak som endte med uteblivelsesdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thore Henki Holm Hansen, som har vært leder for MC-klubben Outlaws, skulle etter planen melde seg for amerikansk politi i begynnelsen av oktober.

Men den 11. oktober fortalte han Dagbladet at alt ikke hadde gått etter planen.

- De nektet å ta meg imot. De har ingen arrestordre på meg, sa han til Dagbladet på telefonen fra Playa del Carmen i Mexico. Han fortalte at han etter ventetid hos grensevakta i USA ble sendt tilbake til Mexico.

Narkotikadom Han reiste deretter til Belize, og med hjelp fra den amerikanske ambassaden, fikk han i forrige uke lov til å reise inn i USA for å ta opp sin sak i det amerikanske rettssystemet.

Holm Hansen ble ifølge Sun Sentinel fengslet den 15. oktober, samme dag som han ankom USA, og har siden da sittet fengslet i Florida.

Grunnen til at han nå ønsket å melde seg for amerikanske myndigheter, er at han nå vil forsøke å få omgjort en gammel dom narkotikadom fra 1981. Hansen hevder selv at han var under et betalt oppdrag fra CIA.

- Han håper dette vil medføre at saken hans tas opp, og at han blir frifunnet fra den gamle uteblivelsesdommen, som ble avsagt etter at de nektet han innreise for å møte i retten, sier hans norske advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Eks Outlaws-sjefen mener dommen var et forsøk fra CIA på å skjule sin egen lyssky virksomhet.

Rømte til Norge Etter narkotikadommen i 1981 rømte han til Norge, uten å ha sonet. 16 år seinere ble han arrestert i Belgia og utlevert til USA. Her ble han dømt til 15 års fengsel og sonet syv av dem.

Hansen mener CIA måtte få ham dømt uten at han kunne vitne og sier de sa han var i fare og ba ham rømme landet. Han mener selv at han ble dømt bare på grunn av manglende oppmøte. Det er dette han nå vil ha omgjort.

Mark Scheibert, som har reist med Holm Hansen de siste månedene, forteller Dagbladet at de ble møtt av politiet på flyplassen i Miami i forrige uke.

I ARRESTEN: Thore Henki Holm Hansen dro til USA for å bli arrestert, og håper å få tatt opp igjen saken der han fikk en uteblivelsesdom. Foto: Broward Sheriff's Office
I ARRESTEN: Thore Henki Holm Hansen dro til USA for å bli arrestert, og håper å få tatt opp igjen saken der han fikk en uteblivelsesdom. Foto: Broward Sheriff's Office Vis mer

- Vi trodde han ville bli møtt av en politimann på flyplassen i Miami, men der sto det tre politimenn som tok tak i ham da han gikk av flyet, sier Scheibert på telefon fra USA.

I retten I går møtte Holm Hansen i retten, der det skulle avgjøres om han skulle sitte fengslet fram til saken kommer for retten. Han ba selv om å kunne bli satt fri med et elektronisk ankelbånd, skriver lokalavisa.

Strider Dickinson ved påtalemyndigheten ba dommeren om å holde Holm Hansen fengslet, og viste til at de ikke har noen garanti for at han ville møte opp i retten, og at den tidligere Outlaws-sjefen kunne være en fare for samfunnet.

Dommeren William Dimitrouleas oppga at Holm Hansens rulleblad inkluderte minst en deportasjon og dommer for et par rømninger, noen overfall og besittelse av skjult våpen.

- Jeg er ikke en fare for samfunnet. Det der var over 30 år siden, nå er jeg 68 år, sa Holm Hansen i retten ifølge Sun Sentinel.

Dommeren avgjorde til slutt at 68-åringen skal holdes fengslet, på grunn av fare for flukt og at han kan være en fare for samfunnet.- USKYLDIG: Thore Henki Holm Hansen sier selv at han jobbet for CIA, og ble lurt av sine egne. 
Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
- USKYLDIG: Thore Henki Holm Hansen sier selv at han jobbet for CIA, og ble lurt av sine egne. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet Vis mer