Eks-pokerspiller og søsteren tjente 623 millioner kroner

Finske Thomas Wahlroos og søsteren tjente svært godt på sine norske investeringer i 2018. En stor del av gevinsten er allerede på vei til Finland.

Poker: Den tidligere pokerspilleren tjener godt på investeringer. Shutterstock / NTB scanpix
Poker: Den tidligere pokerspilleren tjener godt på investeringer. Shutterstock / NTB scanpixVis mer

(Finansavisen):Thomas Wahlroos og Nina Wahlroos-Grader er barna til den finske finanstoppen og milliardæren Björn Wahlroos, som blant annet satt over åtte år som styreleder i Nordea.

Søskenparet har de seneste årene tjent svært gode penger på sine investeringer gjennom det norske investeringsselskapet Spontel, hvor Thomas Wahlroos er adm. direktør.

Han er tidligere profesjonell pokerspiller, og har erfaring fra investeringsbanken Morgan Stanley i London, skriver Finansavisen.

Tjente over 600 mill.

Spontel hadde i 2018 en gevinst på 651 millioner kroner fra salg av verdipapirer, samt utbytteinntekter på 55,5 millioner kroner.

Årsresultatet endte på 623 millioner kroner, opp fra 347 millioner året før. I årsrapporten fremkommer det ikke hvilke papirer selskapet har investert i.

Finansavisen har ikke lykkes å komme i kontakt med Thomas Wahlroos, og styreleder Erling Lind ønsket ikke å kommentere tallene.

Sender pengene til Finland

Det ser ikke ut til at Wahlroos har planer om å reinvestere noe særlig av den realiserte gevinsten i Norge, for i årsregnskapet foreslås det et utbytte på 508 millioner kroner til det finske morselskapet Spontel, hvor de to søsknene eier 50 prosent hver.

Ved utgangen av fjoråret var balansen i Spontel på 990 millioner kroner, hvorav 565 millioner var plassert i markedsbaserte aksjer, mens selskapet holdt 383 millioner i kontanter.

Andre økonominyheter:
-
Kraftig korreksjon dro Midelfart i minus
- Rekordår for strandfest