Madeleine «Maddie» McCann forsvant

Eks-politi: - Britisk politi er bekymret

Statsadvokaten i Tyskland er skråsikker på at de har funnet Madeleine «Maddie» McCanns drapsmann, likevel tar de ikke ut tiltale. Det bekymrer en tidligere politimann.

FORSVANT: 3. mai 2007 forsvant tre år gamle Madeleine McCann fra ferieleiligheten på sørkysten av Portugal. Siden har ingen sett henne. Politiet mener de vet hvem som drepte henne. Arkivfoto: Privat / NTB
FORSVANT: 3. mai 2007 forsvant tre år gamle Madeleine McCann fra ferieleiligheten på sørkysten av Portugal. Siden har ingen sett henne. Politiet mener de vet hvem som drepte henne. Arkivfoto: Privat / NTB Vis mer
Publisert

Statsadvokat Hans Christian Wolters har tidligere uttalt flere ganger at de er helt sikre på at de veit hvem som bortførte og drepte tre år gamle Madeleine «Maddie» McCann i den portugisiske strandbyen Praia da Luz i 2007.

Likevel har de ikke tatt ut tiltale mot den mistenkte drapsmannen, tyske Christian Brückner.

I flere år har han vært i politiets søkelys. Tidligere i vår fikk han offisielt status som mistenkt.

Brückner nekter for at han hadde noe med bortføringen å gjøre, og hevder at han har alibi for kvelden Maddie forsvant.

Skråsikkerheten til Wolters bekymrer journalist og mangeårig politietterforsker Mark Williams-Thomas. Han har produsert en større dokumentarserie om forsvinningen som sendes på TV i disse dager.

- Det er på tide

Der har han blant annet snakket med en rekke kilder i tysk, britisk og portugisisk politi.

- Det britiske politiet har bekymringer angående den tyske statsadvokatens pågående medieopptredener og uttalelser, skrev Williams-Thomas på Twitter før helga.

Nå mener han at det må skje noe.

PÅ ROADTRIP: Christian Brückner er mistenkt i Madeleine McCann-saken. Disse opptakene skal vise tyskeren uker før den britiske jenta forsvant. Video: Privat Vis mer

- Det er på tide for den tyske statsadvokaten, etter tre års etterforskning og fastslåing av at Christian Brückner drepte Madeleine McCann, å enten tiltale ham eller innrømme at de ikke har bevisene som trengs.

Britisk politi kommenterer ikke påstanden om at de er bekymret, men sier til Express at de fortsetter å etterforske saken i samarbeid og med portugisiske og tyske politimyndigheter.

Alibi-påstand

Williams-Thomas har også vært i kontakt med en kvinne som Brückner hevder at gir ham alibi for kvelden Maddie forsvant.

Brückner hevder i dokumentaren Williams-Thomas har produsert, at han og den ikke-navngitte kvinnen hadde sex i bobilen hans, flere kilometer unna hotellet, da Maddie forsvant.

Statsadvokat Wolters sier at de har mobildata som plasserer Brückner ved hotellet i det aktuelle tidsrommet.

- Jeg vil ikke kommentere uttalelsene til herr Williams-Thomas. Siden herr Williams-Thomas ikke har tilgang til dokumentene i saken, så er vi ikke overrasket over hans mening, sier Wolters til avisa Daily Star.

Han avviser også kategorisk at den aktuelle kvinnen gir Brückner alibi.

- Vi har ikke funnet noen som gir Christian Brückner alibi. Og mistenkte har ikke hevdet overfor oss at han har et alibi, sier Wolters.

Wolters har også tidligere uttalt at de er sikre på at McCann er blitt drept, selv om liket ikke er funnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer