Eks-politi frikjent

En tidligere politimann og en advokat er nå endelig frikjent for grovt underslag.

- FORNUFTIG: - Det er fornuftig av Økokrim å akseptere at de gjorde en feil i stedet for å anke til Høyesterett, sier advokat John Christian Elden som forsvarte 53-åringen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
- FORNUFTIG: - Det er fornuftig av Økokrim å akseptere at de gjorde en feil i stedet for å anke til Høyesterett, sier advokat John Christian Elden som forsvarte 53-åringen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tidligere politimannen og advokaten ble først frifunnet for grovt underslag i Oslo tingrett.

Da straffesaken ble behandlet i Borgarting lagmannsrett, mente fire av sju dommere at både eks-politimannen (53) og advokaten (69) var skyldige i grovt underslag.

Mindretallet på tre mente derimot at det ikke var grunnlag for å dømme de to.

For å bli dømt, må minst fem av dommerne stemme for domfellelse. Dermed ble de to frikjent.

Ulovlig

Nærmere 1,9 millioner kroner var etter Økokrims oppfatning underslått. Økokrim mente at pengene egentlig tilhørte den 53 år gamle mannen, men at pengene var forsøkt unndratt kreditorer.

Etter Økokrims oppfatning var pengene som ble overført til advokaten, og videre til 53-åringen, egentlig 53-åringens. Men at beløpet utad ble oppgitt til å være forskudd på arv til 53-åringens barn for å skjule pengene for kreditorer.

I rettsboka fra lagmannsretten kommer det fram at 53-åringen i samme tidsperiode hadde forfalt gjeld på cirka 28 millioner kroner som han ikke hadde utsikt til å innfri.

Økokrim mente at pengene var overført ulovlig fra advokatens klientkonto, etter instruks fra 53-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer