Golden State Killer

Eks-politi innrømmer han var seriedrapsmann

Joseph DeAngelo (74) er mandag ventet å si seg skyldig i anklagene om at han var den beryktede «Golden State Killer» - som herjet i California på 1970- og 1980-tallet

TILTALT: Joseph James DeAngelo (74) er ventet å si seg skyldig i 13 drap. Foto: Sacramento Bee/Randy Pench/Pool via REUTERS
TILTALT: Joseph James DeAngelo (74) er ventet å si seg skyldig i 13 drap. Foto: Sacramento Bee/Randy Pench/Pool via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Avtalen DeAngelo har inngått med påtalemyndigheten innebærer at han unngår dødsstraff, men må tilbringe resten av livet i fengsel, melder AP.

Etter planen skal han møte i den corona-midlertidige rettssalen i ballsalen til Sacramento State University mandag.

Ingenting er helt sikkert før han faktisk snakker, men planen er at han skal si seg skyldig i 13 drap og 13 kidnappingsrelaterte tiltalepunkter i seks ulike fylker i California. Overlevende etter en rekke overfall og voldtekter håper også han skal innrømme 62 voldtekter, som han ikke kunne tiltales for fordi de var foreldet.

- Stjal noe

Den tidligere politimannen DeAngelo ble omsider arrestert i 2018 etter at politiet sammenliknet DNA fra forbrytelsene på 1970- og 80-tallet med brukerne av slektsgranskningsnettsiden GEDMatch.

- Jeg kommer til å bli virkelig lykkelig når dette er over. Jeg er lei av at han har noen som helst plass i hodet mitt. Du kan ikke få folkene dine tilbake. Du kan ikke få trygghetsfølelsen tilbake. Han stjal noe fra alle i California som måtte holde ut terrorismen hans, sier Jennifer Carole til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer