Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-politi nesten drept

Ekspolitimannen Nils G. Skarning var den eneste som så ransmennene uten maske. Han holdt på å bli drept av fluktbilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt over klokka 11.00 i går formiddag var ekspolitimannen Nils G. Skarning (61) ute på tur med hunden sin. Da hørte han en bil med hvinende dekk og høyt turtall som var på vei mot ham.

Skarning oppdaget bilen akkurat tidsnok til å få kastet seg til siden.

Som Kripos-medarbeider i 15 år skjønte Skarning at noe var galt.

Området er til daglig et rolig villastrøk med mange barnefamilier.

- Jeg fikk så vidt tak i hunden min Frikk og kastet meg til siden. En svart Volvo snittet meg i rundt 70 km/t på den smale gangveien.

Han la merke til at en av mennene ordnet med en maske.

På mobilen ringte han 112 og varslet politiet. Samtidig løp han etter ransbilen. På 100 meters avstand så han to menn som hoppet ut av fluktbilen.

- Ransmennene hadde mørke klær. I hendene hadde en av dem en AG-3 maskinpistol. Mannen som hoppet inn i baksetet på den ventende bilen, mistet en av ranskoffertene. Raneren gjorde ingen forsøk på å hente den, sier Skarning.

Han løp etter for å notere skiltnummeret på den ventende bilen. Den var også mørk og så ut som en Audi A6, men han klarte ikke å se skiltet før den føyk av gårde.

Kofferten som lå igjen, hadde nummeret K1001722 og var merket med «Den norske Bank». I tillegg sto det med stor skrift: 250000 kroner.

Skarning, som også har vært sikkerhetssjef i Postbanken, kjente igjen spesialkofferten. Den fargelegger alle sedlene hvis noen forsøker å åpne glidelåsen.

Begge mennene var rundt 1,70 meter høye, og det virket som de var i god form. Ingen hadde maske. De hadde svart hår og var mørke i huden.

- Ransmennene må ha vært lokalkjent fordi de kjørte over et område som vanligvis er sperret. Porten er bare åpen på onsdager når det er løp på Bjerkebanen, sier Skarning.