Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

eks-politiker siktet for vold og trusler

I januar ble han dømt for vinsmugling. Nå er han i politiets søkelys igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 35 år gamle lokalpolitikeren for Frp ble i januar dømt for smugling av 1800 liter rødvin i Malmø tingrett. Da fikk han fire måneders ubetinget fengsel.

To måneder etter løslatelsen er han igjen i politiets søkelys, skriver Romerikes Blad.

Forrige fredag ble en 33 år gammel svenske truet på livet med en skarpladd hagle. Svensken klarte å rømme fra overfallet, men først etter at han var blitt slått til blods. Han klarte å varsle naboer, og da politiet kom fram til adressen befatn det seg to menn i huset.

En av dem var lokalpolitikeren.

Bakgrunnen for episoden skal ha vært enda et mislykket smuglerforsøk. Svensken skal ha blitt leid inn for å smugle 1000 liter øl de to arrangerte i Norge. Men svensken ble stoppet på grensa og ølet ble beslaglagt. Derfor reiste de to mennene til Sverige og hentet svensken. Sammen reiste de til mennenes hjemsted for å «ordne opp», skriver avisa.

Overfor Romerikes Blad bekrefter politiførstebetjent Jan Runar Olberg at det dreier seg om et oppgjør om penger i et smuglermiljø. Men på tross av at lokalpolitikeren nekter all skyld har politiet siktet ham for vold og trusler, og vurderer samtidig om de skal utvide siktelsen til å omfatte smugling eller medvirkning til smugling.

- Jeg har verken slått, truet eller vært involvert i smuglingen. Det eneste jeg gjorde var å kjøre bil til og fra Sverige, sier lokalpolitikeren til avisa.

- Jeg var til stede og så deler av det som skjedde utenfor huset på Løken, men var aldri involvert. Jeg tar det som en selvfølge at siktelsen mot meg blir henlagt, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media