Eks-politimann drapstiltalt

Palme-etterforsker Hans Holmérs tidligere livvakt er tiltalt for drap på sin samboer. Svensk politi har ikke funnet kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at politiet mangler et lik i saken, er de overbevist om at tobarnsmoren er drept og at det er den tidligere politimannen og livvakten til Hans Holmér som er drapsmannen.

- Bevisene er så sterke at saken bør prøves i en domstol, sier Agneta Isborn Lind fra påtalemyndigheten til Aftonbladet.

Voldsomt leven

Flere naboer har i politiavhør forklart at de hørte et voldsomt leven i leiligheten til tobarnsmoren og den tidligere politimannen den 4. mars i år. En nabofrue som så Bingo-Lotto på TV hørte hjerteskjærende skrik fra en kvinne, et kraftig dunk og noen som ble slept etter gulvet.

Ifølge politiet har mannen mishandlet og drept kvinnen, tatt henne med i sin bil og gjemt liket.

Politiet mener å ha kartlagt hva som skjedde, og har funnet blod fra kvinnen i gangen, på veggen i stua og på et håndkle på badet. Det er også funnet blod fra kvinnen på setet i bilen, i biltaket, under mattene i dørken og ved bildøra. En uke etter at kvinnen forsvant, leverte mannen bilen inn til rengjøring.

Nekter alt

Den tidligere politimannen og livvakten, som nå jobber i en kiosk, har i politiavhør nektet for hvert eneste punkt i saken som er reist mot ham. Han benekter bråk i leiligheten, og stiller seg uforstående til blodet i leiligheten og bilen.

- Hun hadde menstruasjonen, og en annen gang hadde vi sex i bilen. Derfor leverte jeg bilen inn til rengjøring, skal mannen ifølge Aftonbladet ha forklart.

Mannens advokat, Per-Eric Erlandsson, mener at ingenting av politiets bevis knytter den tidligere politimannen til drapet.

- Han vil selv bidra til at saken skal få en løsning, og at vi skal få vite hvor hun er, sier advokaten.