Eks-politimann henrettet i går

Barnemorder Cathy Lynn Henderson skal dø neste onsdag. Fire nye henrettelser i løpet av de tre neste ukene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) «Vær så snill, bring sjelen min til Herren,» hvisket Michael Griffith (56) knapt hørbart etter å ha blitt injisert med dødelig dose i giftkammeret i Texas-fengselet i går. Ni minutter senere ble han erklært død, melder nyhetsbyrået AP.

Griffith ble den femtende fangen Texas har tatt livet av i år, og staten er fremdeles i førersetet i USA når det gjelder antall gjennomførte henrettelser. Bare i løpet av de neste tre ukene er planen at fire nye dødscellefanger skal bøte med livet.

Texas er hjemstaten til president George W. Bush. Presidenten underskrev selv 147 henrettelsesordrer i løpet av sine drøye fem år som guvernør i Texas fra 1995.

Offerets datter så på

Michael Griffith er en av svært få tidligere politimenn som staten Texas har satt på dødscelle. 56-åringen ble dømt til døden for å ha voldtatt og knivdrept blomsterhandler Deborah McCormick (44) i familiebutikken i Houston i 1994.

- Vår familie mistet mye mer enn en vakker datter, mor, søster og venn den 10. oktober 1994. Vi mistet limet som holdt familien sammen, sier McCormicks datter, Dawn Kirkland, som overvar henrettelsen i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer