Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-politimann innrømmer utlevering av intern info

Forelegg på 25 000 kroner.

<
 LEKKET INFORMASJON:  En tidligere politimann i erkjenner at han har søkt i politiets registre uten tjenestegrunn. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
< LEKKET INFORMASJON: En tidligere politimann i erkjenner at han har søkt i politiets registre uten tjenestegrunn. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eks-politimann i Asker og Bærum politidistrikt får 25 000 kroner i forelegg for å ha lekket informasjon til en tidligere journalist.

Den tidligere politimannen har fått forelegget for brudd på taushetsplikten og for å ha søkt i politiets registre uten tjenestelig grunn, opplyser Spesialenheten for politisaker til Nettavisen.

Informasjonen skal ha blitt gitt til en tidligere journalist som nå er siktet for grov korrupsjon. Den tidligere journalisten nekter straffskyld i saken.

Eks-politimannens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier at hans klient erkjenner forholdene og vil vedta en bot, men at størrelsen på boten må diskuteres.

- Han har søkt i registeret og deretter gitt opplysninger til en person han trodde var journalist. Tanken var at det kunne bidra til å løse saken, og er vanlige holdninger hos politiet, sier Elden til Nettavisen.

I virkeligheten var det forsvarerne til finansakrobaten Christer Tromsdal som hadde hyret inn den tidligere journalisten som medhjelper.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media