Eks-politimann prøver for tida å renvaskes fra en voldtektsdom. Samtidig er han siktet for en ny voldtekt av en ny kvinne

Flere tidligere ektefeller forklarer seg i Gulating lagmannsrett.

MARERITT: - Jeg hadde aldri trodd jeg skulle havne i en slik situasjon, sier den 33 år gamle kvinnen. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
MARERITT: - Jeg hadde aldri trodd jeg skulle havne i en slik situasjon, sier den 33 år gamle kvinnen. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens eks-politimannen kjemper i lagmannsretten denne uka for å få opphevet en dom på 4,5 års fengsel for voldtekt mot en tidligere samboer, er en ny voldtektssak mot den 38 år gamle mannen ferdig etterforsket.

Mens mannen har ventet på ankebehandling av saken sin, har oslopolitiet siktet den tidligere politimannen for en ny voldtekt av en ny kvinne, kan Dagbladet avsløre.

Etter at første tiltale i den pågående saken var klar i januar 2014, rakk mannen å treffe en ny kvinne, gifte seg og kjøpe hus i Bærum sammen med henne. Da først rettssaken gikk for Bergen tingrett og dommen kom i desember 2014, var det allerede kontroverser i det nye samlivet.

I april 2015 anmeldte hans nye, nå fraskilte kone, eks-politimannen for voldtekt og andre forhold. I mai samme år ble han ilagt besøksforbud og den nye kona utstyrt med voldsalarm fra politiet.

Han ble siktet tidlig i etterforskningen, som ble avsluttet for en stund siden. Nå har også juristen på saken i Oslo politidistrikt gjort seg ferdig med sin vurdering.

- Saken blir oversendt Oslo statsadvokatembete denne uka. Jeg har ikke lov til å opplyse politiets anbefaling i påtalespørsmålet, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til Dagbladet tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer