Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-politimester anmeldt av sine ansatte

LARVIK (Dagbladet): Tidligere politimester i Larvik, Ivar L. Schrøen, etterforskes av politiets særskilte etterforskningsorgan, Sefo. Han er blant annet mistenkt for å ha brukt politiets tjenestebiler i fritida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schrøen er også mistenkt for å ha tilegnet seg utstyr som tilhører politikammeret.

Den tidligere politimesteren i Larvik er anmeldt av ansatte ved sitt eget politikammer. Statsadvokaten i Vestfold og Telemark har sendt saken videre til Sefo, som har satt i gang full etterforskning.

Den hemmeligholdte saken har slått ned som en bombe hos politiet i Larvik. Saken kan få andre politimestere til å skjelve i buksene.
Leder av Sefo i Vestfold og Telemark, byrettsjustitiarius Dag Carlstedt i Tønsberg, bekrefter at det er satt i gang etterforskning.

- Vi har fått en anmeldelse fra ansatte ved politikammeret. Jeg vil ikke kommentere saken ytterligere, men kan bekrefte at det dreier seg om økonomiske forhold og bruk av politiets utstyr, sier Carlstedt.

Politibil

Etter det Dagbladet forstår, etterforsker Sefo en rekke forhold rundt politimesterens håndtering av økonomi og utstyr gjennom de årene han var politimester i Larvik.

Schrøen gikk av for to år siden, før pensjonsalderen. Nå rulles hans tid som politimester opp.
På informert hold får Dagbladet opplyst at et av hovedpunktene er at politimesteren brukte en av tjenestebilene til privat kjøring. Han skal ha brukt bilen til og fra jobben. Det er en strekning på fire mil hver vei, og politimesteren kan ha tjent store penger på å kjøre i statens eiendom.

Taus

Schrøen er også anmeldt for å ha brukt annet av politiets utstyr privat. Det dreier seg om forskjellige ting, helt ned til batterier og øreklokker.

- Jeg vil ikke si noe om denne saken, sier Ivar L. Schrøen til Dagbladet.
Det var mye turbulens rundt ham i de årene han var politimester i Larvik. Blant annet reagerte mange på at mesteren gikk rundt bevæpnet etter gisseldramaet på Torp flyplass.

Schrøen gikk plutselig av for to år siden. Det har trolig kommet som et sjokk på ham at han nå blir anmeldt av sine egne ansatte og gransket av Sefo.

Etter det Dagbladet forstår, er Schrøen selv ennå ikke avhørt i saken.

«Ikke uvanlig»

Sefo-leder Dag Carlstedt kunne ifølge påtaleinstruksens paragraf 34, 3. ledd, henlagt saken umiddelbart dersom påstandene åpenbart var grunnløse.

Fra politihold blir det understreket at denne saken, når den blir kjent, kan få andre politimestere til å skjelve i buksene. Det skal ikke være uvanlig at polititopper bruker tjenestebiler privat.

Etter det Dagbladet forstår, har statsadvokaten i Vestfold og Telemark og Sefo lagt vekt på allmennpreventive hensyn når det er besluttet etterforskning.
- Ingen kommentar, er alt førstestatsadvokat Arnfinn Hval vil si om den delikate saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media