Eks-president arrestert

Filippinenes tidligere president Joseph Estrada har betalt kausjon og slipper forløpig fengsel likevel. Men han risikerer dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To timer etter at det ble utstedt arrestordre på ham, troppet han opp på domstolens kontor og betalte 7.200 kroner for sin foreløpige frihet.

Korrupsjon og svindel

Estrada kom sammen med sin kone, sønn og et oppbud av livvakter og politi. Den tidligere presidenten og filmstjernen er siktet for storstilt korrupsjon og økonomisk svindel. Estrada måtte gå av i januar etter omfattende demonstrasjoner hvor folk krevde hans avgang.

Det ventes at domstolen vil slippe ham fri før dagen er omme, slik at han kan dra tilbake til herskapshuset sitt i en forstad til Manila.

Kan få dødstraff

Estrada ble for to uker siden tiltalt for åtte tilfeller av korrupsjon som skal omfatte mer enn 720 millioner kroner. Arrestordren gjaldt imidlertid bare to av sakene. I den mest alvorlige tiltalen, som gjelder omfattende korrupsjon, er det ikke mulig å slippe fri mot kausjon. Dommerne har foreløpig ikke avsagt kjennelse i denne saken hvor Estrada risikerer å få dødsstraff.

Estrada har hevdet at han urettmessig ble tvunget til å gå av som president og de siste ukene har han ført en intens kamp for å få retten til å frafalle siktelsene.

Høyesterett har imidlertid ikke tatt Estradas anker til følge. De mener at han ikke kan påberope seg immunitet siden han ikke lenger er landets president.

(NTB)

KAN DØMMES TIL DØDEN: Tidligere president og filmstjerne Joseph Estrada risikerer dødsstraff for korrupsjon på Filippinene.