Eks-president arrestert

Filippinenes tidligere president Joseph Estrada har betalt kausjon og slipper forløpig fengsel likevel. Men han risikerer dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To timer etter at det ble utstedt arrestordre på ham, troppet han opp på domstolens kontor og betalte 7.200 kroner for sin foreløpige frihet.

Korrupsjon og svindel

Estrada kom sammen med sin kone, sønn og et oppbud av livvakter og politi. Den tidligere presidenten og filmstjernen er siktet for storstilt korrupsjon og økonomisk svindel. Estrada måtte gå av i januar etter omfattende demonstrasjoner hvor folk krevde hans avgang.

Det ventes at domstolen vil slippe ham fri før dagen er omme, slik at han kan dra tilbake til herskapshuset sitt i en forstad til Manila.

Kan få dødstraff

Estrada ble for to uker siden tiltalt for åtte tilfeller av korrupsjon som skal omfatte mer enn 720 millioner kroner. Arrestordren gjaldt imidlertid bare to av sakene. I den mest alvorlige tiltalen, som gjelder omfattende korrupsjon, er det ikke mulig å slippe fri mot kausjon. Dommerne har foreløpig ikke avsagt kjennelse i denne saken hvor Estrada risikerer å få dødsstraff.

Estrada har hevdet at han urettmessig ble tvunget til å gå av som president og de siste ukene har han ført en intens kamp for å få retten til å frafalle siktelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer