Eks-president Estrada arrestert

Filippinenes tidligere president, Joseph Estrada, ble i dag arrestert utenfor sitt hjem i Manila. Han er siktet for plyndring, og risikerer dødsstraff om han blir dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av tilhengere av den tidligere presidenten hadde samlet seg utenfor hjemmet hans i utkanten av hovedstaden for å protestere mot arrestasjonen. Hundrevis av opprørspoliti dannet en jernring rundt boligen.

Tilhengere skal i flere timer ha hindret politiet i å pågripe Estrada. Det skal ha kommet til sammenstøt mellom politi og demonstranter, men til slutt kunne en kolonne av politibiler kjøre Estrada bort, ifølge BBC.

Joseph Estrada gikk av som president 20. januar i år på grunn av alvorlige korrupsjonsanklager. I begynnelsen av april ble han tiltalt for forholdet, og en arrestordre ble utstedt.

Estrada slapp først fengsel mot kausjon, men nå ser det ut til at han ikke kan unngå å havne i fengsel.

Det var landets spesielle antikorrupsjons-domstol som i dag beordret Estrada arrestert. Han er siktet for plyndring, en siktelse som ikke gjør det mulig å løslates mot kausjon. Dersom han blir dømt, kan Estrada risikere dødsstraff for dette punktet. I alt er den tidligere filmstjernen siktet på åtte punkter, skriver Aftenpostens nettutgave.

RISIKERER DØDSSTRAFF: Joseph Estrada.