I RETTEN: Her forlater den tidligere pakistanske presidenten Pervez Musharraf antiterror-retten i Islamabad 20. april i år. Han må svarer på tiltale om at han som president beordret ulovlig husarrest av dommere mens han satt som president. Foto: Tanveer Ahmed / REUTERS
I RETTEN: Her forlater den tidligere pakistanske presidenten Pervez Musharraf antiterror-retten i Islamabad 20. april i år. Han må svarer på tiltale om at han som president beordret ulovlig husarrest av dommere mens han satt som president. Foto: Tanveer Ahmed / REUTERSVis mer

Eks-president i husarrest til etter valget

En pakistansk domstol har besluttet at landets tidligere president Pervez Musharraf skal sitte innesperret til 14. mai, tre dager etter valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musharraf er pågrepet i forbindelse med etterforskningen av drapet på eks-statsminister Benazir Bhutto i 2007.

Den tidligere presidenten oppholder seg nå på sin egen eiendom utenfor Islamabad, der han er ilagt husarrest.

Her har etterforskere avhørt ham flere ganger om hvilke sikkerhetstiltak som ble iverksatt for Bhutto før hun ble drept på et politisk møte.

- Den siktede har forsøkt å legge ansvaret over på andre, men det er ikke slik fordi det finnes bevis som viser at han er skyldig, sier Chaudry Zulfiqar, en representant for påtalemyndigheten.

Den tidligere presidenten og generalen avviser beskyldningene. Han kom tilbake til Pakistan i mars etter å ha tilbrakt de fire siste årene i frivillig eksil. Målet var å stille som kandidat i valget på ny nasjonalforsamling.

- Musharraf på flukt fra politiet

Musharraf anklages også for å ha behandlet landets dommere urettmessig etter at han i november 2007 innførte unntakstilstand i landet.

Domstolen i Rawalpindi har også bestemt at Musharraf ikke får lov til å møte personlig i retten tirsdag på grunn av fare for angrep.

(NTB)