Eks-president langer ut mot Trump:
- Når skal du forstå at jeg ikke kommer til å betale for den jævla muren?

Kaller Trumps planlagte grensemur et «rasistisk monument».

Twitter-krangel: USAs påtroppende president møter motstand i planleggingen av en mur langs grensa mot Mexico. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix
Twitter-krangel: USAs påtroppende president møter motstand i planleggingen av en mur langs grensa mot Mexico. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Bygg den muren!» ropte Donald Trump og hans tilhengere taktfast gjennom hele valgkampen.

Etter valgseieren 8. november har Trump flere ganger gjentatt valgløftet om at han skal sørge for at det blir bygget en mur mellom USA og Mexico. En mur han mener Mexico må betale for.

Minst like klar har mexicanerne vært på at det er uaktuelt for dem å finansiere murbyggingen.

Torsdag kveld kom det imidlertid meldinger om at amerikanske skattebetalere kan sitte igjen med hele regninga for den planlagte muren.

Ifølge CNN vil Trump be Kongressen, ikke Mexico, om å betale for muren. Anonyme kilder CNN siterer, opplyser at Trump har signalisert til republikanske kongressledere at han kan komme til å be Kongressen om å bevilge pengene allerede så tidlig som i april i år.

- Uærlig

Nyheten gikk verden rundt, men fredag gikk Trump selv ut på Twitter og kritiserte mediedekningen av saken.

- De uærlige mediene skriver ikke at pengene som blir brukt på å hurtig komme i gang med å bygge «the Great Wall», vil bli tilbakebetalt av Mexico seinere.

Dette stemmer med tidligere uttalelser. Under valgkampen sa Trump at Mexico kan tilbakebetale USA i stedet for å finansiere muren fra dag én. Likevel er det ikke noe som tyder på at Mexico vil være med på å betale - hverken nå eller senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer