Eks-president Mubarak erklærte seg ikke skyldig

Anklaget for drap og korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Alle disse anklagene, jeg benekter dem fullstendig, sa Mubarak fra sykesengen i rettslokalet.

Mubaraks sønner Alaa og Gamal, som også møtte i retten onsdag, erklærte seg heller ikke skyldige. På tiltalebenken sitter dessuten tidligere innenriksminister Habib al-Adly og seks sikkerhetssjefer.

Alle de tiltalte anklages for å ha forsynt seg med store pengesummer fra statskassa og for å ha beordret drap på over 800 demonstranter under folkeopprøret som startet 25. januar.

Kaos Tilløp til kaos preget rettssalen da saken mot Mubarak ble innledet. Dommer Ahmad Refaat ba alle sitte stille sine under innledningen.

- Folk må forholde seg rolig og bli sittende på plassene sine hvis vi skal greie å gjøre jobben vår og for at rettferdigheten skal seire. Vi vil alle be Gud om styrke og håpe at vi greier å gjøre vår plikt. Måtte Gud hjelpe oss, sa han.

Rettssaken overføres direkte på egyptisk fjernsyn. Overføringen onsdag formiddag viste tiltalte som kranglet med dommeren om prosedyrespørsmål, og jurister mente dagen kunne gå med til å lese opp tiltaler og la de tiltalte erklære seg skyldige eller ikke skyldige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer