Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-samboer skapte hagledrama

Kvinnen og hennes 3 år gamle sønn måtte i går kveld søke tilflukt hos naboen i etasjen over da eks-samboeren oppsøkte dem og begynte å skyte inne i leiligheten. De måtte holde seg i dekning i tre timer før Drammens-politiet klarte å evakuere dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagledramaet utspant seg i et rolig boligfelt på Austad i Drammen. Den berusede eks-samboeren oppsøkte kvinnen og fyrte av flere skudd før han gikk inn. Inne i leiligheten klikket det for 34-åringen, og han fyrte av to skudd som traff svært nær kvinnen, opplyser politiet.

Hun rev da med seg sønnen som lå og sov, og løp opp til naboene som bor i samme hus. Livredde låste de seg inn sammen med naboparet. Mens mannen fyrte av flere skudd, kontaktet de politiet klokka 21.35.

Ni væpnede politimenn fra Drammen politidistrikt omringet huset, men klarte ikke å få kontakt med haglemannen. Fordi de to leilighetene har samme utgangsdør, tok ikke politiet sjansen på å evakuere kvinnen, barnet og naboparet før en halvtime etter midnatt.

Da hadde de ikke hørt hagleskudd fra underetasjon siden klokka 22. I alt fyrte mannen av 6-7 hagleskudd.

I natt fikk alle fire hjelp til å takle den enorme påkjenningen de hadde vært gjennom. Ingen kom fysisk til skade de tre timene dramaet sto på.

- Vi valgte å ikke storme leiligheten. Taktikken var å få ham til å komme ut selv, sier vaktsjef Tor Stein Hagen ved Drammens politidistrikt.

Haglemannen har hatt bostedsadresse i leiligheten som han forskanset seg i. Klokka 01.45 gjorde politiet seg klar til å aksjonere - etter å ha fått tegninger av huset. De mistenkte at den sterkt berusede mannen kan ha sovnet inne i leiligheten.

Klokka 02.23 fant de mannen gjemt i kjelleren. Han kom fra fra skjulestedet da de truet med å bruke gass. 34-åringen overga seg uten dramatikk.

I leiligheten fant politiet flere vegger som var ødelagt av haglladningene.