Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-samferdselsesminister Navarsete tatt i 86 km/t i 60-sone

Men nå kan Sp-toppen snart kjøre bil igjen.

TATT FOR RÅKJØRING:   Liv Signe Navarsete her som samferdselsminister da hun testet en hybridbil i 2007. 30. september i fjor måtte hun levere fra seg førerkortet i en trafikkkontroll i Bremanger. Arkivfoto: Morten Holm, NTB Scanpix.
TATT FOR RÅKJØRING:   Liv Signe Navarsete her som samferdselsminister da hun testet en hybridbil i 2007. 30. september i fjor måtte hun levere fra seg førerkortet i en trafikkkontroll i Bremanger. Arkivfoto: Morten Holm, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om tre uker får tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete igjen lov til å kjøre bil.

Mistet lappen

Hun mistet førerkortet i seks måneder da hun passerte en fartskontroll i 87 km kilometer i timen i en 60-sone i Bremanger i hjemfylket Sogn og Fjordane 30. september i fjor, melder NRK Sogn og Fjordane.

I tillegg til beslaglagt førerkort, kostet det den tidligere partilederen 8 000 kroner å tråkke for hardt på gasspedalen.

Navarsete er nå stortingsrepresentant og sitter i utenriks- og forsvarskomiteen.

- Hun har ikke anledning til å kommentere dette, skriver medierådgiver Karl Kristian Langeland i Senterpartiet til Dagbladet.

Begrunnelsen er at hun for tiden er i Finnmark.

30 km over

Etter et offisielt oppdrag som samferdselsminister i 2008 kom Navarsete og hennes sjåfør i fokus for å ha kjørt i 110 km/t i 80-sone etter å ha åpnet en ny strekning av E16 i Lærdal og snakket om viktigheten av å holde fartsgrensen.

Det var avisa Nationen som registrerte farta etter å ha kjørt bak trafikkstatsrådens bil.

Da tok sjåføren, en av Navarsetes rådgivere, på seg ansvaret og mente det var urimelig å kritisere henne fordi hun var passasjerer og var opptatt i mobiltelefonen hele tiden.

I 2014 fikk hun et forelegg på 6 000 som sjåfør for å ha kjørt på en bil bakfra i Lærdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media