IKEA-SNARVEI:  Noen IKEA-varehus har trykket opp kart over hvordan butikken er innredet. På disse kartene framgår gjerne hvor i butikken snarveiene er, men i selve butikken merkes de dårlig. Foto: IKEA
IKEA-SNARVEI: Noen IKEA-varehus har trykket opp kart over hvordan butikken er innredet. På disse kartene framgår gjerne hvor i butikken snarveiene er, men i selve butikken merkes de dårlig. Foto: IKEAVis mer

Eks-sjef avslører: IKEA-snarveiene du trolig ikke visste om

Med dette trikset kan du gjøre handleturen kortere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanskje har du sett dem selv eller kanskje har du gått rett forbi dem mange ganger uten å legge merke til dem.

Uansett: IKEAs kanskje dårligst bevarte hemmelighet er at det finnes en måte å gjøre handleturen kortere på, hvis behovet ikke skulle være å skifte ut hele stua eller kjøkkenet.

For i veggene som skiller de ulike avdelingene fra hverandre, er det gjerne en smal åpning man kan gå gjennom som kan spare deg for mye tid.

Umarkerte snarveier Til Business Insider avslører nå tidligere IKEA-direktør Johan Stenebo at disse snarveiene finnes. Stenebo var IKEA-grunnleggeren Ingvar Kamprads tidligere høyre hånd og har skrevet boka «The truth about IKEA» om sin tid i det gigantiske selskapet.

De små åpningene i veggene mellom avdelingene er i noen butikker ikke markert. Ifølge Business Insider er andre snarveier i visse butikker gjemt bak gardiner i noen varehus.

IKEA bruker nemlig mye tid på å sørge for at du som kunde går gjennom butikken slik de vil at du skal gjøre. Derfor er også varehusene utformet som de er: som labyrinter med en ny sving om lag hver femtende meter.

Flytter snarveiene Slik blir du lengre i butikken, som igjen øker sjansene for at du legger igjen mer penger der, skriver Business Insider.

Flere IKEA-varehus har også merket opp disse snarveiene i kartene over butikken. De merkes gjerne med en stiplet strek som går gjennom de hele linjene, men Business Insider advarer likevel mot å bruke snarveiene for mye:

Snarveiene har i flere slike tilfeller blitt flytta, ifølge nyhetsnettstedet.