Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks Skagen-forvalter jakter oljekupp

- Det er en bransje hvor det er blod i gatene. Det skaper muligheter, sier Kristian Falnes.

Kristian Falnes: Forventer en markert oppgang i oljeprisen. Fotograf:    Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Kristian Falnes: Forventer en markert oppgang i oljeprisen. Fotograf: Eivind Yggeseth, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I fjor tok Kristian Falnes med seg rundt 300 millioner kroner da han sluttet i Skagenfondene. Nå har han tre prosent av aksjene i Polarcus, og jakter flere oljeinvesteringer.

- Om noen dager får jeg aksjene mine i Polarcus på konto. Jeg vil da eie rundt tre prosent av selskapet. Inngangen kom via obligasjoner som ble kjøpt for en billig penge, sa Kristian Falnes til Finansavisen i DNBs lokaler i Bjørvika i går.

Bygger opp eget fond Falnes var blant de besøkende på DNB Markets? olje-, offshore og shipping-konferanse. Han er i ferd med å bygge opp sitt eget fond for å forvalte midlene han fikk da han ble kjøpt ut av Skagenfondene i fjor.

Ifølge Finansavisen er planen hans å investere i skandinaviske markedet selv, og sette ut investeringer i det globale markedet til andre.

- Hvilke sektorer sikter du deg inn mot?

- Vel, det er alltid interessant å være på slike konferanser som dette, en bransje hvor det er blod i gatene. Det skaper muligheter, sier Falnes.

66 dollar fatet I Finansavisens julepanel anslo Falnes at oljeprisen ville stå i 66 dollar et år frem i tid. Selv om han ikke bruker eksakt dette tallet i sine beregninger, så er det i nabolaget av hva han ser for seg fremover.

Seismikk kommer først - Man har alltid tid, men det gjelder å begynne å posisjonere seg nå. Gitt at oljeprisen stiger, så tror jeg det er seismikk som kommer først tilbake. Der har man fått reduksjon i tilbudet, og det er gjerne der etterspørselen kommer først tilbake. Men ellers i bransjen er det fortsatt overtilbud så langt øyet kan se, sier Falnes til Finansavisen.

Flere nyheter: Grimstad-investor slo seg selv konkurs
- 400 energiselskaper kan gå konkurs

Elendige tall fra norsk industri