Eks-soldat hardt skadd etter festivalvold. Nå håper Christian at alle vil bidra

Over 100 000 kroner har blitt samlet inn.

SPLEIS: Fornærmedes tidligere kollega og eskadronsersjant i Telemark bataljon, Christian Brusletto, har satt i gang innsamling på Spleis.no. Foto: Privat.
SPLEIS: Fornærmedes tidligere kollega og eskadronsersjant i Telemark bataljon, Christian Brusletto, har satt i gang innsamling på Spleis.no. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter Stavernfestivalen 14. juli ble en 29 år gammel mann fra Oslo utsatt for en alvorlig voldshendelse. Mannen, som nylig har blitt overført til rehabilitering etter å ha ligget på Ullevål universitetssykehus, har en stor lammelse i kroppen som følge av hendelsen.

Fornærmede har tidligere vært profesjonell soldat i Telemark bataljon i flere år. Nå ønsker hans tidligere kolleger å hjelpe ham.

- For å ivareta vår gamle soldatvenn, fant vi ut at dette var noe vi følte oss forpliktet til, sier tidligere kollega og eskadronsersjant i Telemark bataljon, Christian Brusletto til Østlands-Posten, som omtalte saken først.

Kjørte for fort

Det var en stor folkemengde som befant seg i Gamle Stavernsveien etter festivalens siste konsert. Her ligger festivalens hovedinngang og festivalcamp.

Fornærmede reagerte på at en eldre, rød golf kjørte i stor fart i gata. Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, har tidligere fortalt til Dagbladet at bilen kjørte uforsvarlig i forhold til at det var mye mennesker i gata.

- Han (fornærmede journ.anm.) syntes han kjørte fort og dunket i ruta.

Føreren kom ut av bilen og banket opp fornærmede. Noen noterte registreringsnummeret på bilen, men bileier er en kvinne. Fører av bilen denne kvelden var en mann.

- Vi har ikke pågrepet noen i saken, bekrefter krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, til Dagbladet torsdag.

«Opptreningsfond»

- Det er ikke en hyggelig hendelse som har skjedd. Jeg leste det først i media, og hørte i etterkant at det var en tidligere kollega hos oss. Det er triste nyheter, sier Brusletto til Dagbladet.

Det var Bruslettos kone som kom opp med ideen.

- Vi diskuterte, og følte vi måtte gi noe til ham, men hva? Skal man gi blomster, som visner, eller finne på noe som man kan bruke for opptrening. Det var da hun foreslo Spleis.

Innsamlingen er i regi av tidligere kolleger i Stridsvogneskadron 1 ved Telemark bataljon og venner. Ved hjelp av folkefinaniseringstjenesten Spleis, i regi av Sparebank1, har det blitt samlet inn en stor sum.

I skrivende stund har 346 personer donert til sammen 114 820 kroner til det Brusletto har kalt et «opptreningsfond». Pengene skal altså hjelpe 29-åringen i sin rehabilitering.

- Det er veldig hyggelig at folk ønsker å bidra i en slik situasjon, sier han.

GAMLE STAVERNSVEI: Voldshendelsen skjedde i dette området, ved Rødberglia på gamle Stavernsvei, like ved festivalområdet til Stavernfestivalen. Festivalcampen og hovedinngangen er like ved. Foto: Google Maps / Skjermdump
GAMLE STAVERNSVEI: Voldshendelsen skjedde i dette området, ved Rødberglia på gamle Stavernsvei, like ved festivalområdet til Stavernfestivalen. Festivalcampen og hovedinngangen er like ved. Foto: Google Maps / Skjermdump Vis mer

Utviste mot og ansvar

For Brusletto og soldatkollegene handler dette spesielt om et verdigrunnlag på jobben, noe som de setter veldig høyt.

- Han utviste mot og ansvar, som er noen av punktene i vårt verdigrunnlag. Jeg følte meg ekstra forpliktet.

Brusletto beskriver sin kompis og tidligere kollega som en omtenksom og dyktig person.

- Han har et veldig godt renommé i avdelinga vår på grunn av måten han var som soldat hos oss og oppgavene han gjorde.

Selv om politiet fortsatt ikke har pågrepet noen i saken, har Brusletto god tro på at de skal klare å finne gjerningsmannen.

- Man må bare la politiet gjøre jobben sin. Jeg har all tro på at de vil få det til.

Dagbladet har vært i kontakt med en talsperson for familien. Vedkommende ønsker ikke å uttale seg om saken per nå.

KRIMSJEF: Knut Vidar Vittersø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KRIMSJEF: Knut Vidar Vittersø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Ønsker fortsatt tips

Krimsjef Vittersø forteller at mange vitner har meldt seg etter at saken kom fram i media.

- Vi har snakket med mange vitner og mange som har vært tett på hendelsen har meldt seg. Vi har fått god informasjon som har brakt oss nærmere en gjerningsmann, sier han.

- Vi har fått mye god informasjon, så vi har ikke gitt oss, legger Vittersø til.

Politiet vet at den røde golfen hadde kjørt pirattaxi i området rundt festivalen. De har snakket med flere som har sittet på med pirattaxi den gjeldende helgen. Folk som har kjørt med pirattaxien bør ikke være redde for å melde seg.

- Det som står i fokus er å løse denne saken, understreker Vittersø.

Politiet i Larvik ønsker fortsatt tips fra publikum.

- Hvis det fortsatt er noen som mener de vet noe som kan ha betydning for politiet, ønsker vi det, sier krimsjefen.

Har du sett noe? Tips politiet i Larvik: 975 58 026.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer