Eks-soldat ranet millionærektepar

En tidligere FN-soldat har tilstått å ha truet med å drepe et eldre ektepar dersom de ikke betalte 630000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Motivet for utpressingen av millionærekteparet i Bergen har framstått som et mysterium. Til politiet har mannen forklart at de 600 000 kronene skulle gå til veldedige formål.

Grytidlig om morgenen den 30. august stormet bevæpnet politi foreldrenes hus og arrestererte mannen.

Han har nå tilstått å stå bak ranet av kona til en av Bergens rikeste menn i november i fjor. Da trengte han seg inn med våpen og endevendte boligen deres. Kona (70) ble forlatt bakbundet på gulvet etter at han truet til seg minibankkoden hennes.

Ranet kom etter flere grove trusselbrev til familien. Politiet trodde de ikke skulle klare å ta gjerningsmannen og saken gikk mot henleggelse. Men så slo den tidligere FN-soldaten til igjen.

Truet med drap

Denne gangen kom truslene via e-post.

Dersom ekteparet, som er god for over 20 millioner kroner, ikke betalte 630000 kroner, ville han drepe familien.

Pengene skulle legges i plastbokser på nøye angitte steder.

Denne gangen gikk politiet inn i saken med massive mannskaper. Rundt 20 politifolk var involvert i operasjonen, som krevde døgnkontinuerlig spaning.

Klokka fire på natta lørdag 30. august dukket mannen opp for å hente pengene, men klarte å stikke av. Få timer seinere ble han arrestert i en politirazzia.

Ingen forklaring

Utpresseren har tidligere vært FN-soldat i blant annet Kosovo. Han får gode skussmål av kollegaer. I dag kan han ikke gi noen god forklaring på hva som utløste raidet mot millionærekteparet.

- Jeg levde uten samvittighet, har mannen sagt til politiet. Han har slitt med store psykiske problemer, blant annet etter en periode i Rwanda.

Mannens forsvarer Jørgen Riple, vil be om en psykiatrisk observasjon av mannen, som i dag går jevnlig til psykolog i fengselet.

- Han angrer det han har gjort, sier Riple.

MISBRUKTE KORT: Her tar mannen ut 9900 kroner i en minibank.