Russer siktet for spionasje

Eks-spionsjef: - Må ligge noe mer bak

Ola Kaldager har ingen tro på at «merkelig oppførsel» alene har fått 51-årig russer i fengsel.

- OPPFØRTE SEG MISTENKELIG: Den spionsiktede russeren (51) deltok på et seminar på Stortinget. Der oppførte han seg ifølge flere personer mistenkelig. Foto: Privat, Dreamer Company / Shutterstock / NTB Scanpix
- OPPFØRTE SEG MISTENKELIG: Den spionsiktede russeren (51) deltok på et seminar på Stortinget. Der oppførte han seg ifølge flere personer mistenkelig. Foto: Privat, Dreamer Company / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Man blir ikke fengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll for «merkelig oppførsel». PST må har noe mer enn det, sier Ola Kaldager til Dagbladet.

Den pensjonerte offiseren ledet tidligere etterretningsgruppa E 14 i en årrekke. Han synes flere aspekter ved arrestasjonen av en spionmistenkt 51-årig russer før helga ikke henger på greip.

- Jeg har spurt meg selv: «Hva er dette her?» sier han.

Deltok på seminar

Russeren - som ifølge forsvarer Hege Aakre er ansatt i statsadministrasjonen i hjemlandet - ble pågrepet på Gardermoen fredag, på vei ut av Norge. Da hadde han deltatt på et internasjonalt seminar om digitalisering på Stortinget.

Stortingets administrasjon oppgir selv at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble koblet inn på grunn av «mistenkelig atferd» fra mannen.

Ifølge Dagbladets opplysninger var 51-åringen mer interessert i å komme seg rundt på Stortinget enn å følge med på seminaret, og skal ha «limt seg fast» på folk med spesielle adgangstegn.

- Det virket som han snoket rundt og var på jakt etter informasjon, sier en kilde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer