Eks-spionsjef om Frode Berg-saken: - Framstår amatørmessig

Frode Berg (62) har forklart at han var på oppdrag for norsk etterretning da han ble pågrepet i Russland. - Lite proft, sier tidligere spionsjef Ola Kaldager.

SPIONSIKTET: Tidligere grenseinspektør Frode Berg (62) er spionsiktet og sitter fengslet i Russland. I går fortalte advokatene hans til Dagbladet at Berg har fortalt at han var på oppdrag i Russland på vegne av Norges etterretningstjeneste. Foto: Martin Gramnæs, Sør-Varanger Avis / NTB Scanpix
SPIONSIKTET: Tidligere grenseinspektør Frode Berg (62) er spionsiktet og sitter fengslet i Russland. I går fortalte advokatene hans til Dagbladet at Berg har fortalt at han var på oppdrag i Russland på vegne av Norges etterretningstjeneste. Foto: Martin Gramnæs, Sør-Varanger Avis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til sine advokater har Frode Berg (62) fortalt at han flere ganger reiste på oppdrag til Russland på vegne av den norske Etterretningstjenesten.

- Frode Berg har tvilt lenge på hvordan han skulle håndtere situasjonen, blant annet fordi han har følt lojalitet til norske myndigheter, og håpet at de ville stille opp for ham. Berg ønsker nå at hans versjon av saken blir kjent, sier hans norske advokat Brynjulf Risnes til Dagbladet.

Den pensjonerte grenseinspektøren har sittet varetektsfengslet i Moskva siden 5. desember i fjor. Da ble han arrestert av det russiske føderale sikkerhetspolitiet (FSB). Berg hadde på seg 3000 Euro, tilsvarende 28 800 kroner.

Norske myndigheter har tidligere avvist spørsmål om tidligere grenseinspektør Berg egentlig var på etterretningsoperasjon i norsk regi, da han ble pågrepet og fengslet i Russland.

- Framstår amatørmessig

Det kommer de til å fortsette med, mener offiser og tidligere sjef for etterretningsgruppa E 14, Ola Kaldager.

- De kommer aldri til å si noe som helst. Det kan de ikke gjøre, sier Kaldager til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer