Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-spionsjef Wolf fengslet

FRANKFURT (NTB-AFP): Spionsjefen i det tidligere Øst-Tyskland, Markus Wolf, er fengslet fordi han nekter å gi opplysninger i en spionsak som går for en domstol i Frankfurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under rettssaken mot et tidligere medlem av den vest-tyske nasjonalforsamlingen, sosialdemokraten Gerhard Flämig, at Wolf nektet å oppgi hvem som skjulte seg bak kodenavnet «Julius». Aktoratet mente at Flämig kunne være identisk med «Julius».

Wolf hadde skrevet kodenavnet i en oversikt over kontaktene mellom hans egne tjenester og politikere i Vest-Tyskland. Han ble arrestert i rettssalen i dag, og vil ifølge en talsmann for domsmyndighetene bli sittende i fengsel i Darmstadt inntil han går med på å avsløre «Julius».

Rettssaken mot Flämig har pågått siden september. Han er anklagd for å ha gitt informasjon til den østtyske sikkerhetstjenesten Stasi fra 1969 og til Berlinmuren falt i 1989. Marcus Wolf ledet den formidable østtyske etterretningstjenesten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!