Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-statsminister hjem til ti år i fengsel

Nawaz Sharif og datter pågrepet på flyflassen i Lahore.

LONDON - ABU DHABI - LAHORE: Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif om bord i flyet i Abu Dhabi på vei hjem til Lahore og arrestasjon. Foto: Drazen Gorgic, Reuters/NTB Scanpix.
LONDON - ABU DHABI - LAHORE: Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif om bord i flyet i Abu Dhabi på vei hjem til Lahore og arrestasjon. Foto: Drazen Gorgic, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif, som er dømt for korrupsjon, ble fredag pågrepet på flyplassen i Lahore etter å ha kommet hjem fra London.

Både Sharif og hans datter Maryam Nawaz ble pågrepet umiddelbart etter ankomst, opplyser pakistanske myndigheter fredag kveld.

De to kom med fly fra London via Abu Dhabi. De har begge den siste tiden oppholdt seg i Storbritannia.

Sharif ble 6. juli dømt til ti års fengsel in absentia for korrupsjon, og før ankomst gjorde han det klart at han visste at han ville bli fengslet.

Sharif mener dommen er politisk motivert.

- Jeg ønsker å fortelle pakistanerne at jeg gjør dette for deres skyld. Slå dere sammen med meg for å endre kursen for dette landet, sa han i forkant av valget som skal holdes 25. juli.

20 000 politifolk

Titalls tusen av Sharifs tilhengere forsøkte å ta seg til flyplassen for å ønske ham velkommen hjem, men myndighetene hadde satt ut nesten 20 000 politifolk og soldater for å hindre demonstrasjoner.

Ifølge Sharifs parti ble minst 4 000 partimedlemmer pågrepet av pakistansk politi fredag.

I tillegg til fengselsstraffen ble Sharif dømt til å betale en bot på om lag 8 millioner pund – rundt 80 millioner norske kroner.

Hans datter ble dømt til sju års fengsel i samme sak.

Domstolen besluttet også at flere eiendommer i det velstående London-nabolaget Mayfair, som den tidligere statsministeren skal ha tilegnet seg på illegitimt vis, skal beslaglegges.

Korrupsjonstiltalen var bygget på avsløringer fra de såkalte Panama Papers, som omhandler skatteparadiser.