Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-statsråd dømt til å betale millionerstatning

Bergen tingrett: Thorhild Widvey skjøttet ikke sin oppgave som styremedlem.

DØMT:  Tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H), her under presentasjonen av statsbudsjettet for 2016, er dømt i Bergen tingrett i tilknytning til sitt styreverv i et konkursrammet sesimikkselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
DØMT:  Tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H), her under presentasjonen av statsbudsjettet for 2016, er dømt i Bergen tingrett i tilknytning til sitt styreverv i et konkursrammet sesimikkselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergen tingrett har dømt tidligere statsråd Thorhild Widvey til å betale 300 000 dollar, drøyt 2,5 millioner kroner til en investor som har saksøkt henne i forbindelse med et styreverv i det konkursrammede seismikkselskapet RXT.

Norfield Shipping og reder Tor Østervold i Austevoll saksøkte Widwey og fire andre i ledelsen for RXT.

NRK omtaler dommen først. De fire andre styremedlemmene i selskapet må betale tilsammen om lag 24 millioner kroner til saksøkeren:

Eva von Hirsch - 175 000 dollar (1,5 mill. kr.)

Walter Sognnes - 900 000 dollar (7,5 mill. kr.)

Stein Hedemark - 500 000 dollar (4,2 mill. kr.)

Kristen Stein Jakobsen - 1,2 mill. dollar (10,0 mill.kr.)

Thorhild Widvey - 300.000 dollar (2,5 mill.kr.)

Widvey og hennes styrekolleger må også dekke saksøkerens utgifter med søksmålet på halvannen million kroner fordi de etter tingrettens vurdering har brutt den såkalte handleplikten.

Norfield Shipping leide ut skip til RXT - uten å ha fått betalt etter avtalen da RXT gikk konkurs i 2013.

Saksøkeren har fått tingrettens medhold i at Widwey som styremedlem ikke har overholdt sitt ansvar for å holde kunder godt nok orientert om den økonomiske situasjonen.

Dommen vil bli anket, opplyser advokat Geir Mikaelsen, som representerert de fem dømte, til Dagens Næringsliv.

Widwey har hatt en rekke styreverv i næringslivet.

Hun var seinest kulturminister i Erna Solbergs regjering fram til desember 2015, da hun gikk tilbake til heltidsjobb i næringslivet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media