Eks-statsråd engasjerer seg for Monica

Etter å ha lest om uføretrygdede Monica Foss, vil Rigmor Aasrud (Ap) diskutere om det bør innføres makspris for advokater i Nav-saker. Nå vil eks-statsråden ha fortgang i planene om et Nav-ombud.

- SPESIELL SAK: Rigmor Aasrud (Ap) synes Monica Foss' sak er så spesiell at hun for ei tid siden henvendte seg til politisk ledelse i Arbeids- og sosialdepartementet om den.
- Det er det veldig sjelden jeg gjør, sier Aasrud.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- SPESIELL SAK: Rigmor Aasrud (Ap) synes Monica Foss' sak er så spesiell at hun for ei tid siden henvendte seg til politisk ledelse i Arbeids- og sosialdepartementet om den. - Det er det veldig sjelden jeg gjør, sier Aasrud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det kan ikke være slik at du nesten må være jurist for å nå fram i Nav-systemet, sier Rigmor Aasrud etter å ha lest om uføretrygdede Monica Foss.

Aasrud er tidligere fornyings-, administrasjons- og kirkeminister for Arbeiderpartiet og er nå nestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomité.

Slik Dagbladet skrev i forrige uke, vant Monica Foss (47) mot Nav i lagmannsretten. Etter fem års kamp sa Nav i sommer likevel nei til økt uføretrygd - med en annen begrunnelse enn den retten kjente ugyldig.

- Altfor komplisert

Aasrud har engasjert seg i saken til Foss, og henvendte seg for ei tid tilbake til Arbeids- og sosialdepartementet om den.

- Jeg synes saken viser at vi har et klagesystem i Nav som er altfor komplisert. At mange må bruke advokat for å nå fram, synes jeg er et stort paradoks i en rettsstat som vår, sier hun.

Foss har betalt rundt 250000 kroner i sakskostnader, hvorav 155000 kroner gjaldt lagmannsretten, som hun ikke har fått tilbakebetalt noe av selv om lagmannsretten tilkjente saksomkostninger.

Det skyldes at advokat Olav Lægreid mener seieren i lagmannsretten gir ham rett til å doble salærene sine til 2800 kroner timen pluss moms - med tilbakevirkende kraft for Trygderetten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer