Eks-stripper og Madonna ble for mye for paven

Beordret historisk kloster stengt på grunn av brudd på de moralske reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et 500 år gammelt kloster som huser noen av den romersk-katolske kirkens mest verdifulle relikvier er ikke akkurat det du forbinder med et liv i synd. Men jo, da. Ifølge Vatikanet er det nettopp dette som karakteriserte klosteret Santa Croce in Gerusalemme.

Klosteret huset blant annet to torner som skal stamme fra kronen Jesus bar da han ble korsfestet, og kirkesamfunnets historie trekker seg tilbake til år 320 da St. Helena, mor til keiser Konstantius, skal ha stiftet Det hellige kors' kirke.

Madonna på besøk De siste åra har imidlertid klosteret gjort mye for å skille seg fra den for mange kjedelige katolske kirken. Og konserter med Madonna og framførelser av en stripper som nå er blitt nonne høres unektelig ut som noe som kan trekke nye folk til Guds hus.

Pave Benedict XVI var derimot ikke fornøyd, skriver The Telegraph. En etterforskning viste ifølge Vatikanet at munkene og nonnene ikke levde i tråd med kirkens strenge doktrine, noe som til slutt førte til at det historiske klosteret ble stengt.

Rundt 20 munker skal nå omplasseres til andre klostere rundt om i Italia. De skal ha vist «tvilsom oppførsel og en mangel på moralsk disiplin». Ifølge The Telegraph kan dette tolkes som anklager om homoseksualitet, noe kirken ser på som en synd.

Guds ballerina De siste åra er en rekke kjendiser blitt invitert til klosteret, og paven kan neppe ha vært fornøyd med at Madonna holdt en konsert der hun også mediterte foran de nevnte tornene fra Jesu krone.

Blant andre relikvier klosteret huser er det som skal være deler av korset Jesus ble korsfestet på, en av spikrene som ble rukt og et bein fra fingeren til apostelen Tomas.

Særlig populært blant de gudfryktige var det heller ikke da Anna Nobili, en tidligere stripper, ble en nonne i klosteret. Det at hun ble nonne var kanskje ikke så ille, men at hun holdt danseforestillinger foran kardinaler og biskiper der hun svinget seg rundt et trekors er neppe det Vatikanet vil kalle akseptabel oppførsel.

Hun kalte seg Guds ballerina og baserte sin koreografi på historier fra Bibelen.

- Renser ut møkka Vatikanet innrømmer at det er svært sjelden at paven beordrer et kloster stengt, men fader Ciro Benedettini slår fast at det var det eneste rette å gjøre.

- Livstilen var ikke i tråd med hva man ville forventet seg av munker, sier han.

Andrea Tornielli, en respektert ekspert på Vatikanet, mener pave Benedict XVI viste handlekraft ved å stenge klosteret.

- Han vet å være beslutsom og dramatisk når det kommer til å rense møkka ut av kirken, skriver han.

 BIBELMARATON:  Pave Benedict XVI var med på storskjermen i Santa Croce De  Gerusalemme da Bibelmaratonen ble gjennomført i italienske klostere for tre år siden. Nå har han gitt ordre om at klosteret må stenges. Foto: (AP Photo/Alessandro Di Meo, POOL)
BIBELMARATON: Pave Benedict XVI var med på storskjermen i Santa Croce De Gerusalemme da Bibelmaratonen ble gjennomført i italienske klostere for tre år siden. Nå har han gitt ordre om at klosteret må stenges. Foto: (AP Photo/Alessandro Di Meo, POOL) Vis mer