Eks-torpedo beskyldt for å planlegge kidnapping - avhøres på norsk i dag

Politiet på Kypros vil holde Espen Lee og de to andre nordmennene i varetekt til torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble holdt fengslingsmøte for de tre nordmennene i går, men den formelle avgjørelsen fra domstolen kom ikke før i dag. Det ble besluttet at mennene - som ifølge poitiet er 60, 40 og 29 år gamle- skal holdes i varetekt i tre dager fra i dag, altså fram til torsdag. 

- Det er viktig å presisere at de ikke er i fengsel. De holdes i en slags celle på politistasjonen i Nicosia, sier Yannos Petrides, presseoffiser i politiet i Nicosia til Dagbladet.

Avhøres i dag TV2 kunne i går melde at en av de tre mennene er den norske eks-torpedoen og tidligere leiesoldaten Espen Lee. Politiet i Kypros mener Lee og to medsammensvorne kom til øya for å kidnappe en fire år gammel jente etter en barnefordelingssak i Norge.

Petrides opplyser at politiet på ferieøya har fått tak i en norsk oversetter i dag, og at Lie og kompanjongene skal avhøres på morsmålet i løpet av dagen.

Skal ha hatt med tegninger Dagbladet erfarer at Lee hadde med seg detaljerte tegninger og bilder av en bolig da han ble pågrepet. Det vil ikke politiet bekrefte.

- Det jeg kan si er at politiet mener informasjonen vi har er hundre prosent sann. Kanskje endrer avhørene i dag noe, kanskje gjør de ikke det, sier Petrides.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer