Eks-torpedo beskyldt for å planlegge kidnapping: - Dette er bare oppspinn

Møtte i retten på Kypros i dag.

PÅGREPET: Espen Lie, som han tidligere var kjent som, sitter i politiets varetekt på politistasjonen i Nicosia på Kypros, mistenkt for å ha planlagt kidnapping av en fire år gammel jente som bor i Nicosia sammen med sin gresk-kypriotiske mor. Jentas far skal være norsk, og mener moren har kidnappet datteren. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
PÅGREPET: Espen Lie, som han tidligere var kjent som, sitter i politiets varetekt på politistasjonen i Nicosia på Kypros, mistenkt for å ha planlagt kidnapping av en fire år gammel jente som bor i Nicosia sammen med sin gresk-kypriotiske mor. Jentas far skal være norsk, og mener moren har kidnappet datteren. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Kypros mener eks-torpedoen Espen Lee og to andre nordmenn dro til Kypros for å kidnappe en fire år gammel jente. Fireåringen bor på Kypros sammen med sin gresk-kypriotiske mor, men far mener mor har kidnappet jenta.

Politiet hevder Lee og de andre nordmennene skulle hente fireåringen, og pågrep dem mandag på Kypros. I dag møtte de i retten i Nicosia.

- Dette er bare oppspinn!, sier Lee til TV2 på vei inn i tingretten i dag.

- Hadde med seg tegninger Dagbladet erfarer at Lee hadde med seg detaljerte tegninger og bilder av en bolig da han ble pågrepet. Det ville ikke politiet bekrefte overfor Dagbladet tirsdag.

- Det jeg kan si er at politiet mener informasjonen vi har er hundre prosent sann. Kanskje endrer avhørene i dag noe, kanskje gjør de ikke det, sa Yannos Petrides, presseoffiser i politiet i Nicosia.

Nekter straffskyld Lee har nektet straffskyld. Jentas norske far nekter også for å ha planlagt noen kidnapping - og hevder overfor TV2 at Lee og de to andre nordmennene dro til Kypros for å hente en bil for ham.

Ifølge Petrides skjedde pågripelsen omtrent 500 meter etter at de tre mennene hadde passert grensa til Kypros grytidlig om morgenen mandag 1. februar, ikke søndag, slik politiet tidligere har opplyst. Nettavisa Cyprus Weekly skriver at politiet visste at Lie og de to andre mennene kom over grensa, da de pågrep dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer