Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-torpedo beskyldt for å planlegge kidnapping: - Dette er bare oppspinn

Møtte i retten på Kypros i dag.

PÅGREPET: Espen Lie, som han tidligere var kjent som, sitter i politiets varetekt på politistasjonen i Nicosia på Kypros, mistenkt for å ha planlagt kidnapping av en fire år gammel jente som bor i Nicosia sammen med sin gresk-kypriotiske mor. Jentas far skal være norsk, og mener moren har kidnappet datteren. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
PÅGREPET: Espen Lie, som han tidligere var kjent som, sitter i politiets varetekt på politistasjonen i Nicosia på Kypros, mistenkt for å ha planlagt kidnapping av en fire år gammel jente som bor i Nicosia sammen med sin gresk-kypriotiske mor. Jentas far skal være norsk, og mener moren har kidnappet datteren. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Kypros mener eks-torpedoen Espen Lee og to andre nordmenn dro til Kypros for å kidnappe en fire år gammel jente. Fireåringen bor på Kypros sammen med sin gresk-kypriotiske mor, men far mener mor har kidnappet jenta.

Politiet hevder Lee og de andre nordmennene skulle hente fireåringen, og pågrep dem mandag på Kypros. I dag møtte de i retten i Nicosia.

- Dette er bare oppspinn!, sier Lee til TV2 på vei inn i tingretten i dag.

- Hadde med seg tegninger Dagbladet erfarer at Lee hadde med seg detaljerte tegninger og bilder av en bolig da han ble pågrepet. Det ville ikke politiet bekrefte overfor Dagbladet tirsdag.

- Det jeg kan si er at politiet mener informasjonen vi har er hundre prosent sann. Kanskje endrer avhørene i dag noe, kanskje gjør de ikke det, sa Yannos Petrides, presseoffiser i politiet i Nicosia.

Nekter straffskyld Lee har nektet straffskyld. Jentas norske far nekter også for å ha planlagt noen kidnapping - og hevder overfor TV2 at Lee og de to andre nordmennene dro til Kypros for å hente en bil for ham.

Ifølge Petrides skjedde pågripelsen omtrent 500 meter etter at de tre mennene hadde passert grensa til Kypros grytidlig om morgenen mandag 1. februar, ikke søndag, slik politiet tidligere har opplyst. Nettavisa Cyprus Weekly skriver at politiet visste at Lie og de to andre mennene kom over grensa, da de pågrep dem.

Kypros-politiet vil i dag be om varetektsfengsling av nordmennene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media