Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-torpedo Espen Lie arrestert for kidnappingsforsøk på Kypros

- Politiet tror han skulle hente et norsk, kidnappet barn, sier forsvareren til TV 2.

 PÅGREPET:  Eks-torpedo Espen Lie er pågrepet på Kypros, bekrefter hans advokat John Christian Elden. Foto:Jørn H. Moen / Dagbladet
PÅGREPET: Eks-torpedo Espen Lie er pågrepet på Kypros, bekrefter hans advokat John Christian Elden. Foto:Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eks-torpedo og -leiesoldat Espen Lie er pågrepet for kidnappingsforsøk på Kypros. Det melder TV 2.

Han skal være en av de tre nordmenn som i går ble pågrepet og mistenkt for kidnappingsforsøk av ei fire år gammel jente.

- Han nekter for å ha gjort noe straffbart. Politiet har anklaget ham for å ville bringe kidnappede barn tilbake til Norge, sier Lies advokat John Christian Elden til Dagbladet.

De tre norske statsborgerne som ble pågrepet søndag, er 29, 40 og 60 år gamle og skal ikke være i slekt med jenta, ifølge Cyprus Weeklys nettavis.

Fireåringen bor hos sin greskkypriotiske mor i Nikosia, mens faren er norsk.

- De ble pågrepet tidlig på søndag, og vil i første omgang bli holdt i varetekt i tre dager. Vi har grunnlag for å mistenke at de skal ha planlagt å kidnappe ei fire år gammel jente, sier talsmann for politiet på Kypros, Andreas Angelides, til NRK.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de er kjent med at tre norske borgere er pågrepet på Kypros.

- Ambassaden i Aten jobber med å finne ut mer om saken. De tre bli tilbudt konsulær bistand dersom de ønsker det, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i UD.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media