HENRY KISSINGER BESØKER OSLO:

Eks-utenriksminister Henry Kissinger tok aldri imot Fredsprisen. Nå skal han til Oslo, 43 år etterpå

Kissinger til Oslo for å diskutere hva presidentskiftet i USA vil bety for fred og sikkerhet i verden.

KISSINGER TIL OSLO: Republikaner og tidligere utenriksminister Henry Kissinger skal til Oslo i 11. desember for å diskutere hva presidentskiftet vil kunne bety for internasjonal fred og stabilitet i årene som kommer. Foto: AFP / NTB Scanpix
KISSINGER TIL OSLO: Republikaner og tidligere utenriksminister Henry Kissinger skal til Oslo i 11. desember for å diskutere hva presidentskiftet vil kunne bety for internasjonal fred og stabilitet i årene som kommer. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det Norske Nobelinstitutt og Universitetet i Oslo lanserer et nytt debattforum, Nobel Peace Prize Forum Oslo.

Den tidligere utenriksministeren fra USA, Henry Kissinger, skal riktig nok ikke til Oslo for å motta Fredsprisen han unnlot å ta i mot i 1973, men 11. desember skal han gjeste forumet sammen med den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiveren i USA, Zbigniew Brzezinski.

Politikere i toppen

I Universitetets aula skal toppolitikerne snakke om hva det forstående presidentskiftet vil kunne bety for internasjonal fred og stabilitet i årene som kommer.

Begge amerikanerne var aktive i politikken på 70- og 80-tallet, men også e de senere årene. Republikaneren Kissinger var blant annet nasjonal sikkerhetsrådgiver fra 1969-1975 og senere utenriksminister under presidentene Richard Nixon og Gerald Ford. Han har også samarbeidet med tidligere president George W. Bush.

Brzezinski, som er demokrat, var blant annet nasjonal sikkerhetsrådgiver for president Jimmy Carter fra 1977-1981.

USA etter valget

Olav Njølstad, direktør ved Nobelinstituttet, sier at gode personlige og faglige kontakter har hjulpet dem med å booke de to kjente politikerne og utenrikspolitiske ekspertene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer