Eks-vannverkssjef skjulte 34 millioner i Sveits

Tenkte at det ikke var ulovlig.

KORRUPSJONSDØMT:Tidligere vannverksjef Ivar T. Henriksen fotografert etterdomsavsigelsen i lagmannsretten. Arkivfoto: Morten Holm / Scanpix
KORRUPSJONSDØMT:Tidligere vannverksjef Ivar T. Henriksen fotografert etterdomsavsigelsen i lagmannsretten. Arkivfoto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kontoer med 34 millioner kroner ble høsten 2013 funnet i Sveits, ifølge en sveitsisk bank. Kontoene var eid av den korrupsjonsdømte vannverkssjefen Ivar T. Henriksen.

Det gikk rykter om at penger var blitt skjult i utlandet, men bortsett fra en jaktfarm i Sør-Afrika, fant ikke politiet noe. Kontoene i Sveits var det ingen som visste om, før det dukket opp en hvitvaskingsmelding i landet høsten 2013, skriver Aftenposten.

Økokrim fikk i februar i år formell beskjed om at sveitsisk politi opprettet hvitvaskingssak. Økokrim har siden da samarbeidet med sine kolleger i Sveits for å få pengene til Norge, og nå står de på Økokrims konto.

- Pengene er sikret i Norge. Vi arbeider nå med de rettslige spørsmålene knyttet til hva som skal skje med pengene, sier statsadvokat Espen Haug.

Henriksen opplyser til avisen at Økokrim må finne ut hvem som har krav på pengene. Henriksen vil selv ikke reise noe krav. Han sier pengene var plassert i Sveits på grunn av skattehensyn og at alt skjedde i beste mening. Pengene skulle han bruke til å opprette et selskap og han hadde konsultert andre om at dette var riktig fremgangsmåte. Han hevder derfor at han aldri tenkte at det kunne være ulovlig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer