Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-visepresidenten truet Trump. Presidentens svar: Du ville gått rett i bakken mens du griner

- Gale Joe Biden prøver å late som han er tøff. Faktum er at han er svak, både mentalt og fysisk, skriver Trump.

FYSISK: Joe Biden talte under et arrangement mot seksuell trakassering på universitetet i Miami da han kom med harde utfall mot Donald Trump. Den tidligere visepresidenten sa han ville tatt med Trump bak gymsalen og banket ham opp, hvis de hadde gått på videregående. Donald Trump svarte i dag på angrepet - på Twitter. Der skriver presidenten at ha... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lista over ordkriger mellom USAs president Donald Trump og andre profiler på nettsamfunnet Twitter, begynner å bli lang. Tidligere har både Nord-Koreas Kim Jung-un, den amerikanske politikeren John McCain og utenriksminister Rex Tillerson, som fikk sparken av Trump på Twitter, fått gjennomgå - for å nevne noen.

Nå føyer også tidligere visepresident Joe Biden seg inn på lista, etter å ha gått til verbalt angrep på Trump under en tale.

- Jeg ble spurt om jeg hadde lyst til å delta i en debatt med denne gentlemannen (Trump journ.anm.), og jeg sa nei. Jeg sa at hvis vi hadde vært på videregående, så hadde jeg tatt ham med bak gymsalen og banket dritten ut av ham, sier Biden i talen.

Raskt ute med svar

Det skal særlig ha vært Trumps gamle, men etter hvert så berømte sitat om kvinner og «grab them by the pussy» som skal ha provosert den tidligere visepresidenten.

Reaksjonen på Bidens kommentarer, lot naturlig nok ikke vente på seg fra Trumps side. Presidenten la torsdag ut sin respons på Twitter. Og det legges som vanlig ikke mye imellom når Trump langer ut:

- Gale Joe Biden prøver å late som han er tøff. Faktum er at han er svak, både mentalt og fysisk, og likevel truer han meg for andre gang med fysisk vold. Han kjenner ikke meg, men han ville gått i bakken raskt og hardt, mens han griner hele veien. Du skal ikke true folk, Joe!

Gamle kamphaner

Denne ukas ordkrig er imidlertid ikke første gang Trump og Biden ryker i tottene på hverandre. Biden har lenge vært kjent for sin store kjeft, men etter at Trump tok over var det lenge stille fra «Big Mouth» Joe Biden. Helt til oktober i fjor.

- Jeg er veldig bekymret for at vi går ned en veldig mørk vei. Jeg er ingen alarmist. Men vi er virkelig på vei ned en mørk vei som isolerer USA på verdenscenen. Som en konsekvens av dette setter vi USA interesser og folk i fare - vi styrker dem ikke, sa den tidligere visepresidenten den gang.

BRYTER STILLHETEN: Den tidligere visepresidenten USA liker ikke utviklingen han ser under president Donald Trump. Nå sier han fra. Video: CNN Vis mer

Under samme foredrag portretterte Biden Trump som en «sjarlatan» som «hadde utnyttet USAs verste sider for å få plass i Det hvite huset».

- President Obama og jeg har vært veldig stille og respektfulle, og gitt den nye administrasjonen tid. Men noen av disse forandringene går for dypt til at vi kan forbli stille. Jeg tror det nå er på tid å utfordrere disse farlige kreftene som ønsker å erstatte den liberale verdensorden, sa Biden ifølge den britiske avisa The Independent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!