Eksadvokat tiltalt for å ha bedratt klient

Kreves for 2,45 millioner.

FORSVARER: Advokat John Christian Elden representerer den tidligere advokaten, og opplyser at klienten selv kontaktet politiet og anga seg selv etter rot med klientmidler. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORSVARER: Advokat John Christian Elden representerer den tidligere advokaten, og opplyser at klienten selv kontaktet politiet og anga seg selv etter rot med klientmidler. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En tidligere advokat må møte i Bergen tingrett, tiltalt for å ha forfalsket underskrifter, begått grove underslag og for å ha bedratt en klient.

Totalt møter den tidligere advokaten et erstatningskrav på 2,45 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Mannen, som tidligere har mistet sin advokatlisens, må møte retten etter flere episoder i perioden oktober 2011 til september 2012. Ved ett av tilfellene skal mannen ved salg av en eiendom ha underslått 446 910 kroner av kjøpesummen.

Ifølge tiltalen forledet også eksadvokaten en klient til å låne ham 250 000 kroner i februar 2010. Betalingsfristen ble satt til 1. april, uten at advokaten opplyste at han ikke hadde midler til å tilbakebetale lånet innenfor fristen.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, skriver i en SMS til avisen at den tidligere advokaten selv kontaktet politiet og anga seg selv etter rot med klientmidler.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer