Eksamenssjokk for Oslo-elever

Jeanette (19) fikk dårligere tid...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er eksamentid, og mange jobber dag og natt med forberedelser. For Oslo-jenta Jeanette Huseby (19) blir det ekstra hektisk i år.

Hun hadde belaget seg på matte-eksamen den 30. mai, slik hun fikk beskjed om i begynnelsen av året.

Hun hadde satset på å bruke mai måned til å gjennomgå pensum. I forgårs fikk hun ny beskjed: Eksamen er flyttet fram til 13. mai.

- Ganske fortvilende for oss som ikke har hatt matte dette skoleåret, og som hadde satset på intensiv-gjennomgang de siste ukene, sier Jeanette Huseby (19).

Hun går andre året ved medialinja ved Akademiet privatgymnas, og skal ta opp igjen matematikkeksamen (Matematikk 1001) fra første videregående. Rundt ti elever ved skolen rammes av framskyndingen.

En tastefeil

Da Privatistkontoret i Oslo kommune ringte og varslet om ny eksamendato, forklarte de dette med at det hadde vært en tastefeil e.l.

- Men det var en diffus forklaring. Heller ikke rådgiveren på skolen her har visst noe før nå. Å få beskjed en uke før eksamen er veldig dårlig gjort, synes Jeanette.

Engasjerer privatlærer

Hun har medelever som hadde engasjert privatlærer i hele mai for å kunne gå opp til eksamen den 30.

Selv har hun også hatt privatundervisning, til en pris av kr. 650 per økt.

- Jeg satser på å jobbe dag og natt nå, og gå opp den 13. mai. Har jo ikke noe valg. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier Huseby.

Privatistkontoret i Utdanningsetaten, Oslo kommune, har begrenset telefontid, og har ikke svart på Dagbladets henvendelse om saken.

I følge en ringerunde vi har gjort, gjelder framskyndingen et begrenset antall privatister som skal opp til matte-eksamen nå i vår. Studentene ved f.eks. Bjørknes private skole rammes ikke, da de har en annen type eksamen.

MÅ STÅ PÅ: Jeanette Huseby(19) hadde satt av mai til matte - ettera t hun var ferdig med andre fag. Nå er eksamen framskyndet til 13. mai.