Eksamensvakter syntes juks var greit

Undervisningsplakaten hang igjen fra forrige uke da sykepleierstudentene skulle ha eksamen. Vaktene synes det bare var greit at studentene fikk litt hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30 sykepleierstudenter ved Høgskolen i Oslo risikerer nå endrete eksamensresultater, skriver Aftenposten. Årsak: Skolen glemte å ta ned undervisningsplakatene i et av undervisningsrommene som ble brukt til eksamen

40 av 300 studenter kunne fritt lese viktige punkter av pensum fra store plakater som hang på veggen. Flere av studentene som avla eksamen i rommet ved siden av tok seg god tid nå de passerte plakatene på vei til et av sine mange toalettbesøk.

- Eksamensvaktene som måtte ta jobben, synes det var hyggelig for oss at vi fikk hjelp, forteller tredjeklassingen Jesper Bak til Aftenposten.

I utgangspunktet var skolen innstilt på å la de 40 elevene som fikk uventet god hjelp av skriften på veggen beholde sin eksamen. Påstander om forskjellsbehandling fra de 260 som ikke fikk samme drahjelp ble avvist. Nå tar skolen saken opp til ny vurdering.

- Når jeg nå får dette på mitt bord, ser jeg at det må falle ny sensur. Vi må sørge for en rettferdig sensur for alle, sier fungerende avdelingsdirektør Anne Falck Ytter ved sykepleierutdanningen.

I praksis betyr det at besvarelsene skal vurderes på nytt, av de samme sensorene, men den delen av oppgaven der fasit hang på veggen skal ikke lenger telle når karakteren settes.