Eksdame skaper trøbbel for Kerry

Presidentkandidat John Kerry skulle nok gjerne vært foruten «hjelpen» eksdama prøver seg med på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Han pleide å hviske til meg på fransk, men jeg ante ikke hva han sa, er blant de pinlige historiene presidentkandidat John Kerrys eksdame, Lee Whitnum, kommer med.

Kvinnen står bak et nyopprettet nettsted med domenenavnet hedgefundmistress.com, som har blitt en hodepine for Kerry. Whitnum skal ha hatt et 20 måneder langt, men nokså uformelt, forhold til daværende senator John Kerry tidlig på 90-tallet, før han møtte og giftet seg med sin nåværende kone Teresa Heinz Kerry.

Til avisa The Boston Herald forteller Whitnum at Kerry ønsket å holde forholdet deres hemmelig mens det pågikk, og at han aldri tok henne med ut. Hun var i 20-årene og studerte ved Harvard, mens Kerry var dobbelt så gammel.

På nettstedet sitt har Whitnum lagt ut private bilder og forskjellige private betraktninger om sitt forhold til Kerry. Ifølge henne selv har hun gjort dette både for å støtte Kerrys kandidatur, og for å prøve å selge to bøker hun står bak under pseudonymet Lee Roystone.

Hvorvidt nettstedet kan anses å være positivt for Kerrys kandidatur er høyst diskutabelt. Whitnum rakk knapt å få opp nettstedet før hun ble oversvømt av hatmail fra Kerry-tilhengere. Nettstedet har vært stengt en dag, men ble så gjenåpnet. Kvinnen vurderte å stenge det fullstendig, men ombestemte seg. Fordi, som hun selv skriver:

«The site was down yesterday but this morning I was horrified to learn that it's been copied so much that it doesn't even matter at this point. People have actually offered to buy the site. Isn't that ridiculous? I don't want to be imitated so, I'm back up.»

Hun har riktignok fjernet en såkalt scrapbook, med bilder og betraktninger rundt sitt forhold med Kerry, men mange bilder finnes ennå tilgjengelig. Teknologinettstedet The Register tror at kvinnen sliter litt med teknologien og ikke helt evner å gjøre det hun ønsker.

Bildene er ikke så mye å sperre øynene opp for. Men lurer du for eksempel på hvordan en flørtete Kerry ser ut, kan du fortsatt se på dette lite flatterende bildet.

Ikke selger hun bøker heller. Til tross for tusenvis av besøkende på nettsidene har foreløpig ingen bestilt et eneste eksemplar av de to bøkene «What about the dead?» og «Hedge Fund Mistress», opplyste kvinnen overfor BBC rett før helga. Sistnevnte bok, som omhandler en kvinne som har hatt en «hjerteskjærende romanse med en amerikansk senator», vil ikke bli utgitt før det amerikanske presidentvalget er overstått i høst - for ikke å skade Kerry, ifølge Whitnum.

- Takk gud for Teresa

John Kerry har foreløpig ikke ønsket å kommentere hverken Lee Whitnum eller nettstedet hennes. Men han har nylig snakket om sin romantiske side i herrebladet GQ.

- Se etter det som går til hjertet på deg, noen du synes er spennende og som tenner deg. En fullstendig kvinne. Selvsikker. En kvinne som elsker å være kvinne. Som bærer sin kvinnelighet. Som vet hvordan flørte og ha det moro, råder han GQ-leserne denne måneden.

Lee Whitnum svarer i New York Daily News:

- Alt jeg kan si er at John er 100 prosent mann. John pleide å hviske franske fraser i øret mitt. Jeg ville si «Snakk fransk til meg!» og så ville han gjøre det. Jeg vet ikke hva han sa. Jeg snakker ikke fransk, sier hun til avisa.

John Kerry referer for øvrig til sin nåværende kone, Teresa Heinz Kerry, på denne måten i siste nummer av GQ:

- Takk gud for at jeg fant Teresa.

<B>HODEPINE: </B>Nettstedet hedgefundmistress.com, fra John Kerrys tidligere flamme Lee Whitnum, er neppe til noen hjelp for presidentkandidaten.
<B>- TAKK GUD FOR TERESA: </B>John Kerry er sjeleglad for at han møtte sin kone Teresa Heinz Kerry.