INGEN OPPTØYER: Titusenvis av publikummere til tross: Det ble ingen store trafikkproblemer rundt MGP-finalen. Foto: JON TERJE H. HANSEN/DAGBLADET
INGEN OPPTØYER: Titusenvis av publikummere til tross: Det ble ingen store trafikkproblemer rundt MGP-finalen. Foto: JON TERJE H. HANSEN/DAGBLADETVis mer

Eksemplarisk MGP-avvikling

Opprørs- og trafikkpolitiet slapp å utkalle ekstrabemanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): MGP-finalen på Fornebu kunne, med dårlig planlegging og gjennomføring, blitt ethvert politidistrikts mareritt, med nærmere 30 000 publikummere, deltakere og mediearbeidere på vei til og fra Telenor Arena. For ikke å snakke om hormonelle begre på overflyt i kampens hete, ikke minst med tanke på Jimmy Jumps sabotasje av Spanias bidrag.

Men nei. Skrekkvisjoner av milelange bilkøer, ulykker og barkrakk-kastende spanjoler forble nettopp visjoner - politiet hadde en rolig kveld i så vel Bærum som Oslo.

- Bortsettt fra et par biler som er tauet vekk, har vi ikke opplevd noen trafikale problemer, opplyser operasjonssentralen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

- Er det overraskende? Det er jo mange mennesker i sving i kveld.

- Jeg regner med at folk har vært flinke med å ta all infoen vi har gitt om trafikkavviklingen på forhånd, til etterretning, sier operatøren ved sentralen, som heller ikke har fått inn meldinger om MGP-bråk.

- Han vi fikk inn fra Telenor Arena (Jimmy Jump, red.anm.) er den eneste.

- Her i Oslo har det vært stille og rolig. Vi forventet for så vidt ikke noe annet heller, siden finalen jo går i et annet politidistrikt, opplyser Oslo-politiets operasjonsleder Finn Belle til Dagbladet.

- Ingen spanskefester som har gått over styr heller?

- He-he. Nei, heller ikke det.