FÅR IKKE DRA: Den 28 år gamle kanadieren som tidligere var mistenkt for å ha med eksplosiver på Pakistan Airlines flyet som lørdag landet i Stockholm, nektes nå å komme ombord av flyselskapene. Mannen skal til Pakistan for å gifte seg. Foto: REUTERS/Bob Strong
FÅR IKKE DRA: Den 28 år gamle kanadieren som tidligere var mistenkt for å ha med eksplosiver på Pakistan Airlines flyet som lørdag landet i Stockholm, nektes nå å komme ombord av flyselskapene. Mannen skal til Pakistan for å gifte seg. Foto: REUTERS/Bob StrongVis mer

Eksen mistenkes for å ha ringt inn falsk bombetrussel

Nå vil ikke flyselskapene slippe den 28 år gamle kanadieren ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mannen (28) som var feilaktig mistenkt for å ha med seg eksplosiver på Pakistan Airlines' fly på vei fra Canada til Pakistan, er fortsatt i Sverige.

Nå nekter flyselskapene å ta ham ombord slik at han kan komme seg videre til Karachi.

Mannen skal ha vært på vei til Karachi i Pakistan for å gifte seg.

Politiet betaler hjemreisen Nå går det svenske grensepolitiet ut og forteller at de har tilbudt mannen å dekke kostnadene hans, og hans videre reise.

- Han synes det har vært slitsomt med all oppstandelsen, men han er i veldig godt humør, og har fått oppholdet her i Stockholm dekket, sier Torbjørn Nelzén, gruppesjef for grensepolitiet på Arlanda til Aftonbladet.

Forhåpentligvis får kanadieren fly videre til Pakistan i løpet av det neste døgnet. Eksakt når dette blir er fortsatt usikkert, ifølge Nelzén.

- Når politet finner en flyrute som fungerer for mannen kommer det nok til å utføres flere sikkerhetskontroller fra flyselskapets side. I tillegg vil det være sikkerhetsfolk ombord på flyet, sier han.

Passasjerene på Boeing 777-flyet som landet på Arlanda lørdag, kom i går ettermiddag fram til Pakistan uten den 28 år gamle kanadieren.

Mistenker eks-kjæresten Mannen ble pågrepet etter at Pakistan Airlines-flyet med 250 passasjerer om bord gikk ned på Arlanda etter at en kvinne ringte inn en trussel til kanadisk politi fra en telefonkiosk.

I meldingen fra kvinnen het det at mannen på plass 23 L var i besittelse av sprengstoff og kunne sprenge flyet.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet mistenker nå politiet at kvinnen som ringte inn det falske tipset, er mannens ekskjæreste.

Nektet av flyselskapene Den feilaktig anklagede bombemannen forsøkte ved flere tilfeller å reise videre fra Stockholm til Karachi, men ingen flyselskaper ville ha med seg mannen videre.

I stedet vandret 28-åringen alene mellom terminalene på Arlanda, ifølge Aftonbladet.

Politiet forsøker nå å hjelpe 28-åringen, men det skal være svært vanskelig.

- Vi forsøkte å få ham med på en flight i går, men selskapet nektet å ta imot ham. Når jobber vi konstant med å forsøke å løse situasjonen slik at han kan komme seg av gårde til Pakistan, sier Per-Åke Wallberg i grensepolitiet på Arlanda.

- Vil lide for dette resten av livet Ifølge pressesjef på Arlanda, Anders Bredell, har flyselskapene rett til å nekte passasjerer ombordstigning.

- Det virker som at flyselskapene kan gjøre hva de vil, sier Wallberg til Expressen.

Wallberg håper at situasjonen vil løse seg i løpet av dagen, og mener det som har skjedd med 28-åringen er sørgelig.

- Han vil lide for dette resten av livet, sier han til Expressen.