Eks'ene kan felle Kristin

FROGNER (Dagbladet): Knuste hjerter fra fortida er i ferd med å innhente Kristin Kirkemo Haukeland. På rekke og rad står ekselskerne fram og knytter henne til trippeldrapet og attentatene. Samtidig sitter ektemannen Per Haukeland på tilhørerbenken og følger hvert ord som blir sagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Russ innrømmer sokke-planting

Full splid om ekteparet

Kristin Kirkemo Haukeland avviser at hun har vært med på noen drapsplanlegging. Men i retten har flere vitner fra det kriminelle miljøet, deriblant flere menn hun har hatt forhold til, styrket påtalemyndighetens teori om at Kristin selv aktivt har medvirket til planleggingen av drapene.

Tilbød ekteskap

Arman Vestad hadde et kort forhold til Kristin rundt jul 1998, og hjalp henne med å skaffe de to pistolene Kristin sier hun har gitt til ekteparet Orderud.

I retten sa Vestad at han fikk følelsen av at Kristin forsøkte å rekruttere ham til å begå et trippeldrap, og at hun tilbød ham ekteskap dersom han ville hjelpe henne. Da han avslo, skal Kristin ha dumpet ham til fordel for kameraten Odd Helge Hoel.

Takket nei

Odd Helge Hoel, som hadde et kort forhold til Kristin etter jul 1999, fortalte retten at Kristin hadde spurt ham om han visste om noen som kunne drepe tre eller om han ville være med på det. Også han skal hun ha lokket med ekteskap, men han avslo.

Forsmådd

Cato Pedersen ble sammen med Kristin like før hun ble pågrepet for drapene, og de to brevvekslet flittig under hele varetektstida. Men da Kristin slapp ut, ønsket hun ikke å ha mer kontakt med Cato.

Få dager etter at han skjønte at han ikke lenger hadde noen kjæreste, tok han kontakt med politiet. Han hadde flere opplysninger: Han knyttet da Kristin til attentatene, og sa at Kristin var den første han tenkte på da han fikk høre at noen var pågrepet for drapene. Han lot politiet få lese alle brevene fra Kristin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer