Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Eksens avhør presset tårene fram hos Jensen: - Det er skrekkelig vondt og et sjokk

Forklarte seg i avhør om den tøffe tida kort tid etter at samboeren gjennom ni år var blitt pågrepet.

TØFF TID: Da Eirik Jensens tidligere samboer ble avhørt i 2014, forklarte hun at hun ikke kunne skjønne anklagene mot den tidligere politilederen. I retten i dag nekter hun å forklare seg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TØFF TID: Da Eirik Jensens tidligere samboer ble avhørt i 2014, forklarte hun at hun ikke kunne skjønne anklagene mot den tidligere politilederen. I retten i dag nekter hun å forklare seg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg hører at det er snakk i avisene om masse millioner. Jeg klarer ikke å fatte det. Det som var tungt i perioden på gården, var at vi hadde så innmari dårlig råd. Vi hadde ikke råd til ferie eller noen ting, sa Eirik Jensens samboer gjennom ni år, i et avhør som ble spilt av i retten i dag.

Avhøret er tatt 12. mars 2014, drøye to uker etter at Jensen var blitt pågrepet. Jensen og eksen bodde sammen siden 2003 før han flyttet ut i 2012.

Den 58 år gamle kvinnen nektet å forklare seg i retten i dag, men et rundt tre timer langt avhør der hun får en rekke detaljerte spørsmål om den tiltalte eks-politilederens økonomi blir spilt av.

- Eirik hadde ikke råd

Ifølge kvinnen, som har hatt en 31 år lang karriere i politiet og flere lederstillinger, sier hun ikke visste mye om Jensens økonomi da de ble sammen, og sa at de to hadde atskilt økonomi.

Men ifølge henne var det perioder da Jensen ikke hadde penger.

- Da han ble 50, reiste vi på Route 66. Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten. Eirik hadde ikke råd til å være med. Jeg fikk mye igjen på skatten og kjøpte det i gave til ham, sier hun.

Like før har kvinnen fortalt at hun og Jensen bodde fra hverandre en stund, da hun ikke lenger orket å bo på gården de to hadde sammen i Nes kommune. De var imidlertid fortsatt kjærester og flyttet sammen igjen seinere.

Når eksen forteller om den tøffe tida, presses tårene fram hos Eirik Jensen på tiltalebenken. Under avspillingen av avhøret synker hodet hans dypt ned i pulten foran ham.

- Vi brukte alle pengene på å pusse opp. Alt vi tjente. Jeg synes det var tungt, og det gadd ikke jeg mer, sa kvinnen.

- Skrekkelig vondt

Spesialenheten mener at Eirik Jensen (59) medvirket til innførsel av 13,9 tonn hasj i åra 2004 til 2013 ved å varsle om informasjon som var til nytte for hasjbaronen Gjermund Cappelen (50) og for å ha mottatt minst 2,1 millioner kroner for det. Ifølge Cappelen fikk Jensen 500 kroner per kilo innført hasj. Jensen nekter straffskyld.

Kvinnen, som var sammen med Jensen i nesten hele perioden, kan ikke forstå det.

- Jeg har aldri på disse ti åra hatt en tanke om at han ikke drev å bekjempe kriminalitet. At han har drevet med noe annet, kan jeg ikke tenke meg.

- I mediene har det vært snakk så og så mange kroner per kilo. Etikken hans er ikke sånn. Jeg har 110 prosent tillit til hans etikk som politimann. Jeg klarer ikke få det til å stemme. Det er skrekkelig vondt og et sjokk, sier hun i avhøret tatt drøye to uker etter at eksen var pågrepet.

Hun sa i avhøret at hun ikke orket å lese aviser, høre på radio eller se på TV i perioden på grunn av saken.

- Ikke opptatt av penger

Jensens forbruk, spesielt av kontanter, er en de sentrale stridsspørsmålene i saken mot Eirik Jensen. Spesialenheten mener han har hatt et overforbrud på 1,6 millioner kroner siden 2004 - noe som bestrides kraftig av Jensens forsvarerteam.

- Han var ikke opptatt av penger, og det liker jeg veldig med ham. Vi har levd greit, hatt så vi har klart oss, og det er jeg fornøyd med.

- Jeg har aldri opplevd at han har hatt et høyt pengeforbruk. Jeg har alltid hatt full tillit til ham, og av og til har vi betalt for hverandre. Ikke noen gang på de ni åra vi har vært i lag, har penger vært et spørsmål hos oss. Vi har hatt et totalt åpent tillitsforhold, sier hun.

Ifølge henne har hun blant annet fått smykkegaver av Jensen til en verdi på over 50 000 kroner. Et armbånd hun fikk til 50-årsdagen er taksert til 30 000 kroner, mens en diamantring og et par øredobber er taksert til rundt 10 000 kroner stykket.

Spesialenheten mener altså Jensen har mottatt minst 2,1 millioner kroner fra hasjbaron Gjermund Cappelen. Jensens tidligere samboer kan ikke erindre å ha møtt ham under avhøret.

- Jeg kan ikke huske å ha møtt av ham. Hvis du har bilde av ham, kan jeg kanskje huske å ha sett ham. Jeg har hørt at det er snakk om samme person som Eirik hjalp ut av heavy rusmisbruk. Jeg visste at han hadde kontakt med en av de personene, og det synes jeg er naturlig, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media